KFC niedługo zobaczy dużą zmianę za rowem. Załączone zdjęcie
Jak brzmi dla ciebie zakurzona pałeczka z Kentucky w kolorze złotym?
Niesamowity? Tak.
A co, jeśli został posypany komosą ryżową?
La Di Da Drumstick (znana również jako Fried Gold) to jedno z 11 wyjątkowych dań, które fani Aussie KFC mogą spróbować w ramach pierwszej na świecie mega fast foodowej restauracji Digestion w Sydney.
Opracowany we współpracy z szefem kuchni i właścicielem Neilem Sidneyem. Restauracja, Nellie Robinson (znana również jako Król Australii), fani Kentucky Fried Chicken zabiorą się w zupełnie inną kulinarną podróż, podczas której najlepsze dania pułkownika wznoszą się na nowe wyżyny w teatralny i zabawny sposób.
Jedenaście dań będzie zawierało słynne pozycje i składniki menu KFC, a jednymi z najbardziej „oszałamiających” są świeca bulionowa, która dosłownie topi się, pozwalając zanurzyć ciasto ziemniaczane w „wosku”.
Innym szalonym daniem jest Tongue Twister, który polega na podniesieniu talerza i liżeniu twarzy pułkownika, aby delektować się smakami pomidorów KFC, sałaty i majonezu paprykowego.
Są też „zwykłe” dania, takie jak doładowane skrzydełka, gotowane na węglu drzewnym, kurczak popcorn z zupą selerową i gnocchi z grzybami i bazylią.
„Chcieliśmy przenieść nasz popularny Kentucky Fried Chicken na wyższy poziom, aby zaprezentować świeżą, wysokiej jakości żywność, której codziennie używamy w naszych restauracjach” – powiedziała news.com.au Kristi Woolrich, dyrektor ds. marketingu w Kentucky Australia.
„[So] Czy jest lepszy sposób niż stworzenie wrażeń z odkurzania w cyklu la-di-da 11.
„Menu degustacyjne zaprezentuje nasze najpopularniejsze pozycje menu w nowy dekadencki i zaskakujący sposób poprzez pierwsze na świecie doświadczenie kulinarne, o którym wiemy, że nasi fani oszaleją”.
Powiedziała, że chociaż nie chce się zbytnio poddawać, fani są chętni do „dobrej zabawy”.
„To jest światowej klasy i jedyne w swoim rodzaju doświadczenie dla fanów KFC i gwarantuję, że nie będą zawiedzeni”.
Nil. Właścicielka restauracji Nelly Robinson określiła tworzenie cyklu odkurzania jako „spełnienie marzeń”.
„Jako odwieczny fan KFC, robienie 11-daniowych degustacji z ich ulubionymi pozycjami w menu i przenoszenie ich na wyższy poziom było spełnieniem marzeń” – powiedziała Nelly.
„Dla menu wziąłem 11 dań KFC i na nowo wyobraziłem sobie, jak powstały smaki i tekstury, wykorzystując moje doświadczenie w odkurzaniu menu, aby naprawdę zachwycić fanów”.
Jedynym minusem tego nowego projektu jest to, że będzie trwał tylko trzy noce – od 1 kwietnia do 3 kwietnia.
Sesje usuwania kurzu będą odbywać się każdego wieczoru o godzinie 17:00 i 20:30 w tajnym miejscu w Aleksandrii w Sydney.
Za 75 A$ za osobę goście otrzymają 11 dań z doskonałymi winami, które pasują do wszystkich rodzajów zabiegów La de da.
Aby mieć pewność, że zyski trafią na szczytny cel, Kentucky Fried Chicken przekazuje 100 procent zysków na cele charytatywne.
„Podróżujący ninja. Rozrabiaka. Badacz bekonów. Ekspert od ekstremalnych alkoholi. Obrońca zombie.”