Pracownik KFC zdradza sekret uzyskania idealnej panierki z kurczaka

Pracownik KFC zdradza sekret uzyskania idealnej panierki z kurczaka
Według Channel 5 UK Secrets of the Fast Food Giants wciąż jest tylko kilka osób, które znają dokładne proporcje tego, co wchodzi w skład przyprawy do Kentucky Fried Chicken.

Kirk Hargreaves/Personel

Według Channel 5 UK Secrets of the Fast Food Giants wciąż jest tylko kilka osób, które znają dokładne proporcje tego, co wchodzi w skład przyprawy do Kentucky Fried Chicken.

Pracownicy KFC w Wielkiej Brytanii ujawnili sekret 11 ziół i przypraw oraz sposób, w jaki firma uzyskuje idealną proporcję bułki tartej na chrupiącym smażonym kurczaku.

To coś, co ludzie na całym świecie regularnie próbują odtworzyć, ale tajemnicy wciąż pilnie strzeże gigant ze smażonego kurczaka.

Według Channel 5 w Wielkiej Brytanii ujawniają się sekrety gigantów fast foodówA Wciąż jest kilka osób, które znają dokładne proporcje tego, co trafia do przyprawy Kentucky Fried Chicken.

Pracownicy serialu pokazali gospodarzowi Alexisowi Conranowi, jak dokładnie pokrywali kurczaki słynnym okruchem. Ta technika polega na 10-krotnym nabieraniu, zwijaniu i „składaniu” kawałków kurczaka w przyprawionej panierce, a następnie siedmiokrotnym prasowaniu w celu uzyskania idealnego, równomiernego pokrycia za każdym razem.

Czytaj więcej:
* Smażony kurczak spotyka się z wyśmienitą kuchnią: Kentucky Fried Chicken wystawia na próbę
* Przepis: Smażony Kurczak Z Jogurtem I Miodowo Musztardą Cukinia Slaw Burger
* Kentucky Fried Chicken, aby wprowadzić wegańskiego smażonego kurczaka w Wielkiej Brytanii?

To bardzo specyficzny proces, ale gwarantujący bardzo popularne chrupiące wykończenie.

Według pracowników istnieją dwie oddzielne fabryki, które wytwarzają mieszankę przypraw, a każdy producent zna tylko połowę przepisu. Pracownik Joe Kentucky Fried Chicken powiedział Conranowi, że cały przepis był „przechowywany w piwnicy Kentucky”.

Serial dokumentalny głęboko przygląda się zakulisowym biznesom jednych z najbardziej lubianych na świecie fast foodów, z odcinkiem czwartym sezonu drugiego poświęconym sekretom Kentucky.

Pracownicy KFC w Wielkiej Brytanii ujawnili sekret 11 ziół i przypraw.

Marki Restauracje NZ / Rzeczy

Pracownicy KFC w Wielkiej Brytanii ujawnili sekret 11 ziół i przypraw.

Według pracownika Joe, brytyjskie wiaderka KFC składają się z całego kurczaka pokrojonego na dziewięć kawałków, smażonego w warstwie przyprawionej „bułeczki”, a następnie smażonego w głębokim tłuszczu przez 15 minut na tackach w partiach, aby uzyskać idealny chrupiący wygląd.

Conran próbuje nawet swoich sił w procesie miękiszu, próbując samodzielnie słynną mieszankę przypraw przed dodaniem jej do warstwy mąki. Mówi, że może skosztować „czarnego pieprzu, białego pieprzu, czosnku, soli, cebuli w proszku”, po czym zdziwiony dodaje: „To dziwne, bo smakuje jak kurczak”.

Kończy spostrzeżeniem, że mieszanka jest „bardziej pikantna” niż oczekiwano, co ma sens, biorąc pod uwagę, że smakuje na etapie nierozcieńczonym mąką.

Dodatkowe sekrety KFC obejmują to, że kurczak popcornowy jest zrobiony z piersi kurczaka, a bulion w Wielkiej Brytanii jest robiony od podstaw, przy użyciu soków z patelni, tak jak w domu.

„To oryginalny przepis, który pochodzi z patelni”, mówi Joe, pracownik Kentucky Fried Chicken.

„Suszymy go przez noc, a następnie używa się go do robienia bulionu mięsnego”.

Jeśli taki jest proces w Wielkiej Brytanii, chcielibyśmy zobaczyć głębokie zagłębienie się w akcję zakulisową w Aussie KFC, aby dowiedzieć się, jakie są różnice, jeśli w ogóle.

Ta historia została pierwotnie opublikowana miód Jest ponownie publikowany za zgodą.

Phoebe Newman

"Podróżujący ninja. Rozrabiaka. Badacz bekonów. Ekspert od ekstremalnych alkoholi. Obrońca zombie."

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *