Sklep z pączkami w Christchurch z niezwykłą historią pochodzenia

Sklep z pączkami w Christchurch z niezwykłą historią pochodzenia
Ciasta Narinder Singh mają osobisty charakter dzięki swojemu ręcznemu stylowi.

Chris Skelton/Personel

Ciasta Narinder Singh mają osobisty charakter dzięki swojemu ręcznemu stylowi.

Go Nuts on Donuts wyszedł z nietypowego początku. Dwóch nieznajomych spotyka się w osobnych pracach w ochronie, zdradzają ją i postanawiają otworzyć sklep, aby pokazać kiwi, jak dobre są babeczki.

Narender Singh i Wendy Payne otworzyli Go Nuts on Cakes we wrześniu ubiegłego roku.

Singh jest piekarzem i mówi, że ma 100% gwarancję: jeśli spróbujesz jednego z jego ciast, wrócisz po więcej.

Nauczył się robić ręcznie robione babeczki podczas dziewięciu lat pracy w Donut King w Sydney.

Czytaj więcej:
* Właściciel komercyjnej piekarni kupuje australijskie masło, ale nie chce
* Opinia: Czy wiesz, że piątek jest Narodowym Dniem Pączka?
* Baker zapomina o wysłaniu bochenka pomimo swoich planów, aby zrobić idealny wpis na nagrody

Singh zwykle zaczyna proces robienia ciasta o 6 rano.

Chris Skelton/Personel

Singh zwykle zaczyna proces robienia ciasta o 6 rano.

Kiedy Singh przeniósł się do Nowej Zelandii w 2012 roku, zauważył lukę na rynku.

„Ludzie nie wiedzą o ciastach w tym kraju” – powiedział. „Wszystko, co robią maszyny. Zastanawiam się, dlaczego nie” [show them]. „

Tak też zrobił.

Singh i Payne otworzyli sklep na Withham Street w Hornby.

Każdy pączek jest ręcznie robiony z 17 różnymi opcjami do wyboru.

Chris Skelton/Personel

Każdy pączek jest ręcznie robiony z 17 różnymi opcjami do wyboru.

Singh wyszedł z gry w ciastka od czasu przeprowadzki do Nowej Zelandii.

Pracował dla firmy ochroniarskiej, jeździł taksówkami, pracował w kilku supermarketach i założył rodzinny biznes sprzątający.

„Bałem się, że zapomnę [how to make them] „Ale pamiętałem wszystko” – powiedział.

Singh nie był obcy długimi godzinami i ciężką pracą, był gotowy na wczesne rozpoczęcie pieczenia bardzo potrzebnych ciast.

W sklepie dostępnych jest 17 rodzajów ciast, w tym wegetariańskie.

„Istnieje wiele ciast, których inni nie mają” – powiedział Singh.

Para ma też furgonetkę z jedzeniem, którą zabierają na targ. Pączek okazał się szczególnie popularny w Phillipstown’s Van Night Macket, gdzie deser bez jajek i nabiału wyprzedał się w ciągu dwóch godzin.

READ  Błąd NZ Sugar powoduje, że wycofane produkty ponownie wracają na półki z odliczaniem
Dostępnych jest wiele ciast, w tym wegańskie.

Chris Skelton/Personel

Dostępnych jest wiele ciast, w tym wegańskie.

Singh mówi, że to, że jego ciasta są ręcznie robione, sprawia, że ​​jego deser wyróżnia się na tle innych.

„Sam robię pączki, jestem w 100% pewien, co do nich trafia. Mogę dotknąć mieszanki rękami i będę wiedział – taka miękka, taka sztywna” – powiedział. „Jestem w 100% pewien, że jeśli jedna osoba zje moje ciasto, to zawsze wróci”.

Wszystkie zwykłe i wegańskie pączki 4,50 USD i 6,50 USD za krem ​​z kremem.

Go Nuts on Donuts jest otwarte od wtorku do piątku od 8:00 do 16:30 oraz w soboty od 9:00 do 14:00.

Phoebe Newman

"Podróżujący ninja. Rozrabiaka. Badacz bekonów. Ekspert od ekstremalnych alkoholi. Obrońca zombie."

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *