Przygoda Smaki Lodów z Łyżką w Nagrodzie Narodowej

Przygoda Smaki Lodów z Łyżką w Nagrodzie Narodowej

W tym tygodniu sędziowie przeszli przez finalistów dorocznej nagrody National Ice Cream and Gelato Awards.

Sędzia główny Jackie Matthews powiedział 1News, że uporządkowanie setek zgłoszeń było niemałym wyzwaniem w 25. roku rozdania nagród.

„Wiele osób myśli, że mamy najlepszą pracę na świecie, która jest po prostu:„ Jedz lody, a są pyszne i to wygrywa ”, ale w rzeczywistości jest o wiele więcej i to naprawdę ciężka praca”.

Matthews powiedział, że sędziowie wykorzystali arkusz oceny, który zawierał takie bodźce, jak tekstura ust, lód, słodycz i stosunek cukru do kwasu, wśród wielu cech.

W tym roku modne były mrożone desery z roślin, ale nowe, pełne przygód smaki zostały wzbogacone linijkami z ginem w niektórych smakach.

„Istnieją naprawdę ciekawe smaki” – powiedział.

„Widzieliśmy Marmite z serem i krakersami na boku – i to było świetne – niektórzy mieli kimchi, dużo produktów z orzeszków ziemnych, teriyaki i ananas był inny… trochę gruszki i sera pleśniowego z prawdziwymi kawałkami sera pleśniowego w… Ona.”

Oczekuje się, że zwycięzcy zostaną ogłoszeni wiosną.

Nowa Zelandia posiada około 50 komercyjnych producentów lodów z eksportem do takich krajów jak Japonia i Chiny.

READ  Ekonomiści banku spodziewają się, że inflacja CPI za marcowy kwartał będzie wyższa od prognozy Banku Rezerw Nowej Zelandii

Phoebe Newman

"Podróżujący ninja. Rozrabiaka. Badacz bekonów. Ekspert od ekstremalnych alkoholi. Obrońca zombie."

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *