W ciągu ostatnich dwóch lat rynek napojów bezalkoholowych odnotował ogromny wzrost, a wielu Kiwi rezygnuje z picia – ale dlaczego? Bez alkoholu, wina, piwa i napojów spirytusowych W podobnej cenie jak ich alkoholiczni kuzyni?
Producenci napojów bezalkoholowych twierdzą, że chodzi o produkcję takiej samej jakości, jakiej ludzie oczekują od wysokiej jakości alkoholu.
Drogie maszyny używane czasami do wydobywania alkoholu z produktu końcowego również zwiększają cenę.
Licznik dotacji w Auckland, właściciel Pierwszy bezalkoholowy browar w Nowej Zelandii, State of Play, Firma twierdzi, że jej piwa warzą „dokładnie tak, jak fermentuje piwo”.
Czytaj więcej:
* Och kochanie, kochanie, to umiarkowany świat: niepicie alkoholu przyciąga „trzeźwych ciekawskich”
* Piwo bezalkoholowe stanowi tonik dla piwowarów ze względu na niską sprzedaż piwa alkoholowego
* Mighty Ape opowiada się za sprzedażą piwa bezalkoholowego online
* Musujący sok winogronowy to alkohol, którego nieletni nie smakują — odliczanie
State of Play wykorzystuje własne unikalne drożdże, które „dostarczają nutom złożonego smaku”.
„Ten inny szczep drożdży pozwala Fermentuje całkowicie bez wytwarzania alkoholu– powiedział Conter.
Złożoność procesu fermentacji – oraz inwestycja w wysokiej jakości chmiel nowozelandzki i jęczmień Canterbury – przyczyniły się do ceny, powiedział.
State of Play kosztuje 20 USD za sześć, czyli tyle samo, co inne piwa na bazie alkoholu, takie jak Piwo brata lub papuga.
Amando Buck, Witryna sprzedaży napojów bezalkoholowych The ChillerPowiedział, że istnieje „błędne przekonanie” dotyczące zerowych cen produktów.
Chociaż nie ma podatku na produkty alkoholowe, proces jakości i kreatywności powoduje, że ceny są „zrównoważone”.
„Częścią naszej misji jest pomoc ludziom w zrozumieniu, że produkty bez produktów są niesamowicie wykonane”.
Bock powiedział, że różne metody tworzenia napojów bezalkoholowych zwiększają koszty procesów destylacji lub fermentacji.
„Tradycyjnie, [the brewers] Zacznij od napoju o pełnej mocy i metod stosowanych do usuwania alkoholu, takich jak destylacja próżniowa, która obniża temperaturę wrzenia, aby zachować smak i gotowanie alkoholu.
Inni producenci napojów bezalkoholowych, Jak wina Giesenzainwestowali w maszynę, która może usuwać alkohol bez szkody dla aromatu i smaku.
Aby zrobić prawdziwe wino bezalkoholowe, Musisz zacząć od wina, doskonałego winapowiedział starszy winiarz Duncan Schuller.
„Zainwestowaliśmy w jednostkę wirującego stożka, a to część kosztów”.
Maszyna przędzalnicza kosztowała firmę milion dolarów.
Butelka sauvignon blanc Giesen Zero kosztuje około 15 dolarów, tyle samo co sauvignon blanc ze średniej półki czy The Ned.
Lyre’s, marka napojów bezalkoholowych, od wielu lat produkuje naturalne alkohole.
„Te wysokiej jakości produkty są drogie, a poziom innowacyjności sprawia, że Lyre jest produktem premium, cena odzwierciedla tę jakość” – powiedział David Murphy, globalny architekt smaku i współtwórca tych produktów.
Porównaj cenę Lyre z ceną alkoholi „na najwyższej półce”.
„Wiesz, że te produkty z najwyższej półki przewyższają branżę… i ma to również odzwierciedlenie w przestrzeni bezalkoholowej” – powiedział.
12 paczek gotowych nalewek Lyre kosztuje w sprzedaży detalicznej 67 dolarów, a 12 paczek gotowych nalewek kosztuje 25 dolarów.
Piwo, wino i alkohole bezalkoholowe zajmują obecnie 2% rynku napojów. Oni mogą być o wartości 1,7 biliona dolarów do 2028 r.
„Podróżujący ninja. Rozrabiaka. Badacz bekonów. Ekspert od ekstremalnych alkoholi. Obrońca zombie.”