Nowe biuro będzie centrum dla klientów detalicznych, hurtowych i gastronomicznych z Europy Środkowo-Wschodniej. Oficjalnie otwarte 15 sierpnia biuro będzie początkowo zatrudniać siedmiu pracowników zajmujących się logistyką, sprzedażą i marketingiem Baker & Baker.
Wyroby piekarnicze przeznaczone na rynki Europy Wschodniej będą nadal produkowane w zakładach Baker & Baker w Wielkiej Brytanii, Niemczech i Portugalii, a firma zachowa swoje zaplecze magazynowe w Polsce.
Popyt na produkty z Wielkiej Brytanii
Większość produktów wytwarzanych dla klientów z Europy Wschodniej wytwarzana jest w zakładach grupy w Europie kontynentalnej, ale rosnący popyt na asortyment opiekuńczych ciastek i ciastek czekoladowych produkowanych w Bradford może spowodować wzrost produkcji w Wielkiej Brytanii.
Baker & Baker podał, że dąży do dwucyfrowego wzrostu w wyniku ekspansji na rynek Europy Wschodniej, wspieranej zatrudnieniem kolejnego Account Managera do zarządzania relacjami z klientami gastronomicznymi w Polsce.
Dyrektor sprzedaży międzynarodowej Baker & Baker, Ryan Pereira (na zdjęciu) skomentował: „Poświęciliśmy czas, aby upewnić się, że nasze nowe polskie biuro spełnia potrzeby geograficzne i operacyjne naszych pracowników i klientów. Zakłócenia spowodowane przez Covid-19 spowodowały znaczne opóźnienie w projekcie, ponieważ mieliśmy długoterminowe ambicje zbudowania formalna obecność w Polsce.
Możliwości innowacji
„Nasze nowe biuro zapewnia nam centrum w Europie Wschodniej, zapewniając, że codziennie jesteśmy bliżej naszych klientów i pozwalając nam korzystać z nowych możliwości dla klientów i innowacji”.
W nowym budynku znajdzie się również showroom z małą pracownią piekarniczą, która zapewni możliwość spotkań z klientami i degustacji. Po otwarciu biura w Dubaju w zeszłym roku, otwarcie polskiego centrum jest ostatnim etapem międzynarodowego rozwoju Baker & Baker.
Tymczasem walijska spółdzielnia serowo-rolnicza Wzrost produkcji z 16 000 ton do 23 000 ton rocznieDo 2024 r. powstanie 30 nowych miejsc pracy.
„Student. Prawdopodobnie specjalista od kafeterii w kafeterii. Profesjonalista telewizyjny. Kuglarz. Profesjonalny specjalista od żywności. Typowy alkoholik.”