Malezyjska restauracja Auckland jest uważana za jedną z najlepszych restauracji na świecie

Malezyjska restauracja Auckland jest uważana za jedną z najlepszych restauracji na świecie

Restauracja Auckland Sri Penang została uznana za światowej klasy mapa żywności Jako jedna z najlepszych restauracji na świecie.

Magazyn Condé Nast Traveler opublikował mapę 210 najlepszych restauracji na świecie, dla których „warto podróżować”.

Sri Pinang, przy Karangahape Road, jest jedną z zaledwie dziewięciu restauracji nazwanych w Oceanii i jedyną w Nowej Zelandii.

Właściciele Angie Siew i Kun Kaw powiedzieli 1News, że byli zaskoczeni i bardzo podekscytowani wiadomością.

„Jeden z moich znajomych wysłał mi to, a Angie powiedziała, że ​​spójrz na wiadomości. Myślałem, że to żart”.

„Tak się cieszę, że umieścili nas na mapie świata” – powiedział Seo.

Kao, który jest również szefem kuchni, powiedział, że nie uwierzył, gdy dowiedział się, że jego restauracja jest „za stara” i została otwarta w 1991 roku.

Tajski szef kuchni i restaurator Pim Techamuanvivit napisał notkę dla Condé Nast Traveler, mówiąc, że jedzenie Sri Pinang jest pyszne.

„Jedzenie jest proste, domowe i bardziej swobodne – pomyśl o krewetkach sambal (w skorupkach), roti curry, wołowinie, rendang, char koi teu i fasoli smażonej z czarnej oliwki”.

Zapytany o niesławne roti, Kao powiedział, że sekretem jego pysznego smaku jest to, że jest codziennie przygotowywany na miejscu. Mówi, że dobre roti ma masło i jest świeże i puszyste.

Siew mówi, że najpopularniejsze danie, które ludzie zamawiają na Sri Pinang, to wołowina.

„Rendang wołowy to świeże składniki, gotowanie wymaga czasu, jest dużo wysiłku, zajmuje dużo czasu i nie można się spieszyć, aby ugotować rendang, musi być gotowany powoli”.

Andy Higgs, regularny członek Sri Penang, powiedział 1News, że jego zamówienie to warzywne curry z roti.

Ich roti są wyjątkowe.

Higgs powiedział, że „wcale” nie był zaskoczony nazwą restauracji na globalnej mapie kulinarnej.

READ  Książę William i Karol kłócą się o „szczerą wymianę” o kość słoniową: raport

„Przed Covidem miałbyś szczęście, gdybyś tu wszedł, ale czujemy się bardzo szczęśliwi, że możemy tu przychodzić co tydzień, ale nie ujawniajmy tajemnicy” – żartował Higgs.

Inna regularna restauracja, Chas Gunaratne, mówi, że jada tam co najmniej dwa razy w tygodniu i zawsze zamawia nasi goreng.

Mówi, że całe jedzenie, zwłaszcza roti, jest „doskonałe”.

Wśród restauracji wymienionych na mapie kulinarnej Condé Nast Traveler są Malay Chinese w Sydney, Nok by Alara w Nigerii, Lardo w Meksyku i Wo Hop w Nowym Jorku.

Tammy Lowe

„Ekspert Internetu. Introwertyk. Uzależniony od ulicy. Ewangelista kawy. Pisarz. Myśliciel. Miłośnicy skrajnej śpiączki. Wykładowca”.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *