Nazwij mnie prostym, ale chociaż uwielbiam udziec jagnięcy lub filet wołowy, moją ulubioną pieczeń jest skromna duszona. Zrobione dobrze – co dla mnie oznacza rozpoczęcie od kurczaka z wolnego wybiegu, jeśli możesz go znaleźć i kupić – pieczony kurczak jest soczysty, aromatyczny iw zależności od wielkości tłumu, który karmisz, możesz zjeść kilka posiłków.
Możesz łatwo sprawić, by kurczak był pyszny, robiąc coś więcej niż tylko polewanie skóry i przyprawianie go przed pieczeniem, ale jest tylko tyle, co możesz zrobić.
Czytaj dalej, aby poznać trzy sposoby na urozmaicenie pieczonego kurczaka, niezależnie od tego, czy karmisz tylko swoją rodzinę, czy duży tłum.
Jeśli lubisz uporządkowane posiłki w środku tygodnia, skorzystaj z poniższego linku, aby zapisać się do naszego podzielonego na kategorie biuletynu obiadowego, aby otrzymywać dodatkowe przepisy i łatwą listę zakupów dostarczaną do Twojej skrzynki odbiorczej w każdą sobotę rano.
Grillowany kurczak z sycylijskimi oliwkami, tymiankiem i białym winem
Zdobądź przepis tutaj
Delikatny, bogaty w smaku.
Grillowany kurczak z azjatycką surówką
Zdobądź przepis tutaj
Lekkie i jasne, idealne na jesień.
Kurczak Porcini faszerowany szynką i koprem włoskim
Zdobądź przepis tutaj
Zaskakująco prosty przepis, który nakarmi tłum.
„Ekspert Internetu. Introwertyk. Uzależniony od ulicy. Ewangelista kawy. Pisarz. Myśliciel. Miłośnicy skrajnej śpiączki. Wykładowca”.