Ekspert ds. długowieczności pozyskuje białko z suszonych paluszków

Ekspert ds. długowieczności pozyskuje białko z suszonych paluszków

Dr Peter Attia prowadzi praktykę w Kalifornii.
Przewód biznesowy

  • Lekarz zajmujący się długowiecznością Peter Attia powiedział, że zjada do 10 kawałków bekonu z dziczyzny dziennie.
  • Staraj się spożywać od 150 do 180 gramów białka dziennie, aby pomóc w walce z utratą mięśni związaną z wiekiem.
  • Jednakże wysoko przetworzone czerwone mięso, takie jak bekon, wiąże się z ryzykiem dla zdrowia.

Lekarz zajmujący się długowiecznością, Peter Attia, zjada do 10 słupków suszonej dziczyzny dziennie, aby osiągnąć swój docelowy poziom białka.

Attia jest autorem bestsellera New York Timesa w 2023 r. Outlive: The Science and Art of Longevity i jest uważany za mentora wielu zainteresowanych długowiecznością, choć Inni mają do tego zastrzeżenia.

W specjalnym odcinku Q&A swojego podcastu „odtwarzacz CDwydanym 20 października, Attia oświadczył, że zamierza spożywać od 150 do 180 gramów białka dziennie, w tym od pięciu do 10 kawałków boczku z dziczyzny. Bierze także dziewięć suplementów dziennie Mając nadzieję na wydłużenie jego trwałości, poinformowała Hilary Brock z Insider.

Spożywanie wystarczającej ilości białka pomaga utrzymać masę mięśniową, którą tracimy z wiekiem. Bierzemy Więcej masy mięśniowej Wiąże się to z niższym ryzykiem chorób serca, cukrzycy i demencji, podczas gdy nadmiar tłuszczu i niska masa mięśniowa są powiązane z szeregiem problemów zdrowotnych.

Jerky może być wysoko przetworzony i ma wysoką zawartość sodu

Attia powiedział, że lubi luksus spędzania czasu w domu i dzięki temu może kontrolować swoją dietę.

Cztery razy dziennie stara się pozyskać jak najwięcej białka, a dużą jego część stanowią paluszki z dziczyzny z Maui Nui (jest inwestorem firmy). „Z łatwością pozbędę się pięciu do dziesięciu paluszków dziennie” – powiedział Attia, dodając, że woli jeść suszone paluszki, niż przez większość czasu przygotowywać koktajl proteinowy.

READ  Szybki, tajemniczy wybuch radiowy, który podróżował przez 8 miliardów lat, aby dotrzeć do Ziemi

Opakowanie 24 bezcukrowych steków z dziczyzny z papryką kosztuje 102 dolary, a każdy kawałek dostarcza 10 gramów białka plus 380 miligramów białka. sódStanowi to równowartość 17% zalecanej dziennej dawki dla człowieka.

Chociaż niektóre suszone produkty często mogą zawierać sztuczne dodatki, Maui Nui Jak podaje strona internetowa marki, wyprodukowano go wyłącznie z naturalnych składników.

Dziczyzna to chude czerwone mięso, które zawiera mniejszą ilość tłuszczów nasyconych niż inne rodzaje mięsa, takie jak wołowina. Jest także dobrym źródłem żelaza, witamin B6 i B12 oraz potasu, a także innych witamin i minerałów.

„Nie zawiera żadnych śmieci, ma dosłownie naturalne aromaty i absolutnie uwielbiam jego smak” – powiedziała Attia.

W zależności od marki Jerky może być wygodnym źródłem białka, ale ma również wysoką zawartość sodu i jest wysoko przetworzony. Badania wykazały, że przetworzone czerwone mięso wiąże się ze zwiększonym ryzykiem raka, a także chorób układu krążenia i cukrzycy typu 2.

Różni ludzie potrzebują różnej ilości białka

Ilość białka potrzebna danej osobie zależy od jej wielkości, wieku, poziomu aktywności i składu ciała.

Eksperci na ogół zalecają jedzenie Dieta wysokobiałkowa Kiedy próbujesz schudnąć, pomaga to zachować mięśnie i stracić tłuszcz podczas deficytu kalorii.

Jeśli jednak ktoś ma dużo tkanki tłuszczowej do stracenia, a także wystarczającą masę mięśniową, osiągnięcie jednego grama białka na kilogram masy ciała dziennie utrudnia osiągnięcie idealnej wagi. Deficyt kaloriiJest niezbędny do utraty tkanki tłuszczowej. Attia twierdzi, że wystarczające jest spożywanie około 0,6 do 0,7 gramów białka na kilogram masy ciała dziennie.

Powiedział, że jeśli ktoś chce stracić tłuszcz, ale nie ma znacznej masy mięśniowej, powinien utrzymywać większe spożycie białka, aby zapobiec utracie mięśni.

Badania sugerują, że spożywanie co najmniej 0,7 grama białka na kilogram masy ciała wystarczy, aby zwiększyć przyrost siły. Poinformowała o tym informatorka Gabby Landsverk. Dietetyk NFL Mike Minnis powiedział wcześniej Insiderowi, że zaleca, aby ludzie starali się spożywać podobną ilość pożywienia 0,8 grama na kilogram masy ciała.

READ  Mars sfotografowany w „prawdziwych kolorach” po raz pierwszy w historii • Earth.com

Attia zaleca osobom poniżej 50. roku życia budowanie jak największej ilości mięśni, ponieważ wraz z wiekiem stają się one coraz trudniejsze – atrofia mięśni (utrata mięśni) zaczyna się pojawiać około 35. roku życia, dlatego ważne jest, aby ćwiczyć oporowo i jeść odpowiednią ilość białka. W miarę jak się starzejemy. Pomaga to ludziom uniknąć słabości i zachować „silność fizyczną” – powiedziała Attia.

Phoebe Newman

"Podróżujący ninja. Rozrabiaka. Badacz bekonów. Ekspert od ekstremalnych alkoholi. Obrońca zombie."

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *