Donna Hay to stylistka żywności, autorka, redaktorka magazynów i gazet, bizneswoman i prezenterka telewizyjna.
Napisała ponad 28 książek kucharskich i była gospodarzem wielu programów telewizyjnych.
Ma nową książkę zatytułowaną Super Easy, która opowiada o gotowaniu pysznych i łatwych posiłków.
Sprawdzaj aktualności dzięki aplikacji 7NEWS: pobierz już dziś
Więcej informacji o książce znajdziesz na stronie internetowej Tutaj!
Szybkie naleśniki ze szpinakiem i ricottą
Nie mam dość tych chrupiących, bezproblemowych naleśników z najsmaczniejszym, kremowym i serowym nadzieniem. Zamiana precli na tortille to genialny sposób na zmianę zasad gry, a możliwość zmiany smaków pasujących do Ciebie i Twojej rodziny (lub tego, co jest w lodówce) jest jeszcze lepsza.
400 gramów (14 uncji) mrożonego szpinaku, rozmrożonego
2 szklanki (480 g) świeżej ricotty
1 jajko plus 2 dodatkowe jajka, lekko ubite, do posmarowania
¾ szklanki (60 g) drobno startego parmezanu
¼ szklanki (12 g/½ uncji) drobno posiekanych liści koperku
2 łyżeczki drobno startej skórki z cytryny
Sól morska i mielony czarny pieprz
4 chipsy tortilla o średnicy 20 cm (8 cali).
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, do stosowania na twarz
Odciśnij nadmiar płynu ze szpinaku i drobno posiekaj.
Połącz szpinak, ricottę, 1 jajko, parmezan, koper, skórkę cytrynową, sól i pieprz.
Podzielić mieszaninę pomiędzy tortille, a następnie umieścić mieszaninę na środku.
Posmaruj krawędzie roztrzepanym jajkiem, następnie złóż każdą tortillę na pół i zsuń krawędzie, aby je uszczelnić.
Rozgrzej frytownicę do 200°C (400°F) przez 4 minuty. Zmniejsz temperaturę do 180°C (350°F).
Nasmaruj gorący kosz olejem. Pracując partiami, włóż paszteciki do koszyka i posmaruj jedną stronę jajkiem. Gotuj przez 7 minut z każdej strony lub do momentu, aż będą złociste i chrupiące. Posypać solą i podawać. sprawia, że 4
Uwaga kucharza: Tutaj możesz z łatwością zamieniać kombinacje smaków. Spróbuj gotowanego kurczaka zmieszanego z kwaśną śmietaną i szczypiorkiem, aby uzyskać niemal natychmiastowe ciasto z kurczakiem. Kawałki pieczonej dyni i półsuszonych pomidorów z serem feta… puśćcie wodze fantazji!