PepsiCo otworzy 7187 mln standardowych zakładów produkcyjnych w Polsce

PepsiCo otworzy 7187 mln standardowych zakładów produkcyjnych w Polsce

Ukończony do 2025 roku nowy zakład będzie odpowiadał siedmiu boiskom piłkarskim i powstanie na 30 hektarach gruntu położonego w miejscowości Sweet koło Środy Śląskiej. Zakład ten zapewni dodatkowe możliwości reagowania na szybki wzrost portfolio produktów spożywczych firmy, w tym marek takich jak Lace Roasted and Oven Pack Chips oraz Toridos Corn Chips.

Nowy zakład, który w przyszłości planuje uruchomić na miejscu farmę fotowoltaiczną, będzie generował pełną samowystarczalność dzięki panelom słonecznym. Ogrzewanie, chłodzenie i woda będą ponownie wykorzystywane, a woda deszczowa będzie zbierana.

Odpady ziemniaczane również zostaną wykorzystane, a pozostałe łuski zostaną wykorzystane w specjalnym generatorze biomasy do zasilania zakładu, który następnie zostanie przetworzony na nawóz niskoemisyjny, który zostanie przekazany rolnikom, aby pomóc w uprawie kolejnej uprawy firmy .

„Najnowsze zielone technologie”

Prezes PepsiCo Poland Mikey Jaszkik powiedział:Nowy projekt Z dumą korzystamy z najnowszych zielonych technologii.

„Już teraz w 100% wykorzystujemy energię wiatru do zasilania czterech istniejących elektrowni i siedziby głównej w Warszawie. W wybranych zakładach produkcyjnych zainstalowano dodatkowe panele słoneczne. Te innowacje zneutralizują węgiel ze Środy Śląskiej do 2035 roku.

Plonami dla nowego zakładu produkcyjnego będą pracować polscy rolnicy w ścisłej współpracy z PepsiCo.

Świeże produkty kukurydziane

Ponadto do 2027 r. firma chce pozyskać 27 215 ton kukurydzy do produkcji chipsów toridos, rozpoczynając nowe relacje w zakresie produktów kukurydzianych. Dzięki nowej budowie, która jest obecnie w budowie, PepsiCo znacznie rozszerzy swój polski program rolny w nadchodzących latach do 7500 hektarów i ponad 100 gospodarstw.

Cyril Lamb

„Student. Prawdopodobnie specjalista od kafeterii w kafeterii. Profesjonalista telewizyjny. Kuglarz. Profesjonalny specjalista od żywności. Typowy alkoholik.”

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *