Al Brown zakochuje się w pszczołach, przygotowując się do zrobienia swojego pierwszego Chardonnay

w punkt zwrotnySześcioczęściowa seria wideo dostępna wyłącznie do obejrzenia rzeczy, Szef kuchni i przedsiębiorca Al Brown uczy się wytwarzać i sprzedawać własną markę wina, czerpiąc inspirację z kiwi firm i organizacji charytatywnych. Obejrzyj drugi odcinek Darrena Bevana.

Al Brown może być zajętym człowiekiem, ale wie, jak jeden mały moment może wiele zmienić.

w Drugi odcinek punkt zwrotnyBrown jest bliski wprowadzenia własnej marki wina, ale zaczyna zdawać sobie sprawę, że to małe rzeczy, które robi teraz jako właściciel firmy, wywołają fale pozytywności i zmian społecznych, których tak pragnie w przyszłości.

Al Brown otrzymuje porady dotyczące wyzwań związanych z założeniem firmy oraz tego, jak kwestie społeczne powinny wpływać na każdą opcję.

Odtwórz rzeczy

Al Brown otrzymuje porady dotyczące wyzwań związanych z założeniem firmy oraz tego, jak kwestie społeczne powinny wpływać na każdą opcję.

Brown rozpoczyna pracę w Hawke’s Bay i odwiedza Bretta Fullertona, który pomoże mu zrobić Chardonnay.

Fullerton Brown daje wgląd w podstawy produkcji wina.

Czytaj więcej:
* Przepis: Chrupiący Snapper Ala Browna z Gulaszem Ostrygowym
* Al Brown o tym, dlaczego dostał się do branży wina
* Nowa seria wideo, która zabiera Kiwi z Alem Brownem w jego podróż winiarskiej
* Cudowny powrót Chardonnay z bycia dużym, mięsistym, drzewnym i maślanym

„Wino dotyczy wspaniałych owoców, ale dotyczy także innych decyzji” – mówi Fullerton.

Niezależnie od tego, czy wybiera wino, które najlepiej fermentuje, czy beczkę, która zapewnia odpowiednią konsystencję, Brown dowiaduje się, jak decyzje, które podejmuje teraz, wpłyną na sukces jego przedsięwzięcia.

To lekcja, którą Brown już ma w głowie, pomysł, który zaczyna zanikać i fermentować, ponieważ wyjaśnia, że ​​to, co jest dla niego osobiście ważne w projekcie Tipping Point, to jego zdolność do wywierania pozytywnego wpływu na społeczeństwo poprzez działanie.

Brown rozmawia z Rebeccą Mills z The Lever Room, firmy zajmującej się doradztwem biznesowym, która działa na rzecz środowiska.

Mills powiedziała Brownowi, że wierzy, że „dobrzy ludzie mogą zrobić tylko tyle i naprawdę potrzebujemy, aby wszyscy pracowali razem” dla środowiska.

Kierowany potencjałem rozwiązywania problemów środowiskowych podczas robienia czegoś, co sprawia mu przyjemność, Brown wyrusza następnie na spotkanie z jedną z wybranych przez siebie organizacji charytatywnych, New Zealand Bumblebee Conservation Trust.

Trudną częścią produkcji wina jest próba ustalenia, która beczka zapewniła najlepszy spadek.

Odtwórz rzeczy

Trudną częścią produkcji wina jest próba ustalenia, która beczka zapewniła najlepszy spadek.

Kiedy Jeff Brunsden z Trust Brown mówi Brownowi, że jedna pszczoła może wykonać pracę 50 pszczół miodnych, Brown wie, że wykonuje dobrą robotę, biorąc pod uwagę zmniejszającą się liczbę owadów na świecie i potrzebę ochrony przyszłości naszych zapylaczy.

A potem Brown przyznaje, że zakochał się w „trzmielu”. [and] ich etyka pracy” i wyjawia Brunsdenowi, że skromny trzmiel będzie reprezentowany na Tipping Point Chardonnay.

Wreszcie Brown wraca do Hawk’s Bay, aby przetestować swoje opcje Chardonnay z Fullertonem. W końcu jego marzenie o zrobieniu pierwszego wina znalazło się w zasięgu ręki.

Phoebe Newman

"Podróżujący ninja. Rozrabiaka. Badacz bekonów. Ekspert od ekstremalnych alkoholi. Obrońca zombie."

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *