Bar Wellington walczy z rosnącymi kosztami nieopłacalnym burgerem „koszt życia”

Bar Wellington walczy z rosnącymi kosztami nieopłacalnym burgerem „koszt życia”

Stopa inflacji wyniosła 7,3%. Najwyższa stawka od 1990 r. – Welsh Dragon Bar rozwija się, aby obniżyć koszty burgerów.

The Wellington Bar wprowadził „koszt utrzymania burgera”, który zapewni Ci zwrot 9,76 USD – dokładnie tyle, ile kosztuje jego przygotowanie. Jest dostępny w barze przez cały sierpień.

„Każdy zmaga się z rosnącymi kosztami, bez względu na to, jaką pracę wykonują. Wpadliśmy na ten pomysł, aby zachować przejrzystość i obsługiwać burgera tak, jak to jest z kosztami jedzenia, personelu i obiektów” – powiedziała Hannah Williams, dyrektor generalny Welsh Dragon.

Bar przyszedł z burgerem jako alternatywą? Burger Wellington, gdzie restauracje w Wellington rywalizują w konkursie na burgery. Williams powiedział, że Burger Kosztów Utrzymania był sposobem na zapewnienie czegoś niedrogiego, przy jednoczesnym zbieraniu pieniędzy na misję Wellington City przez cały sierpień.

Koszt utrzymania burgera to tylko 9,76 USD.

Juan Zrama Perini

Koszt utrzymania burgera to tylko 9,76 USD.

Klienci będą zachęcani do przekazania darowizny na rzecz misji Wellington City oprócz ceny zakupu burgera, jeśli mogą sobie na to pozwolić.

Obniżona cena burgera to antyteza Burger Deluxe 185 W menu w Wellington Burger. Ale Williams powiedział, że kupowanie niedrogiego burgera nie oznacza, że ​​skąpili smaku.

Nie myśl, że same burgery zbyt różnią się od rodzaju burgerów, w które jedzą hamburgery Wellington. „Po prostu myślę, że coraz częściej myśleliśmy o jego cenie”.

Cost of Living Burger składa się z kotleta wołowego, polanego sosem z walijskiego królika, świeżej sałaty, czerwonej cebuli i smaku pomidorowego na bułce brioche. Używają mieszanki lokalnych i walijskich składników – są to między innymi sos Rabbit Cheddar Kapiti i piwo Welsh Peter. „Chodzi o połączenie tych dwóch rzeczy” – powiedział Williams.

Burger ma sos z walijskiego królika na wierzchu wołowego kotleta, ale w mediach społecznościowych ludzie również proszą o wersję wegańską.

Juan Zrama Perini

Burger ma sos z walijskiego królika na wierzchu wołowego kotleta, ale w mediach społecznościowych ludzie również proszą o wersję wegańską.

Wprowadzenie burgera na Facebooku spotkało się z entuzjastycznym przyjęciem opinii publicznej i zostało udostępnione ponad 500 razy.

„Z wielu powodów podjęliśmy trudną decyzję, aby w tym roku nie uczestniczyć w Wellington on a Plate” – powiedział bar na swojej stronie. „Uwielbiamy wspaniałą imprezę z burgerami w Wellington każdego sierpnia, więc postanowiliśmy zrobić coś nieco innego”.

W komentarzach ludzie chwalili burgera i domagali się wersji wegańskiej — na co bar odpowiedział: „Obserwuj tę przestrzeń”.

Williams powiedział, że reakcja w mediach społecznościowych była przytłaczająca. Odpowiedź była większa niż się spodziewaliśmy. Spodziewaliśmy się, że coś się wydarzy, ponieważ jest trochę inaczej, ale to było po prostu ogromne”.

Hannah Williams, dyrektor generalny The Welsh Dragon Bar, mówi, że chcą zebrać pieniądze na misję Wellington City.

Juan Zrama Perini

Hannah Williams, dyrektor generalny The Welsh Dragon Bar, mówi, że chcą zebrać pieniądze na misję Wellington City.

Bar przygotowuje się teraz na napływ klientów. Stworzyli nawet system rezerwacji, dzięki czemu mogą dostarczać hamburgery bez marnowania jedzenia.

Phoebe Newman

"Podróżujący ninja. Rozrabiaka. Badacz bekonów. Ekspert od ekstremalnych alkoholi. Obrońca zombie."

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *