Firma Baker & Baker z siedzibą w Wirral otworzyła nowe międzynarodowe biuro w Warszawie, w Polsce, ponieważ europejski producent wyrobów piekarniczych rozszerza swoją obecność w Europie Wschodniej.
Oficjalnie otwarte 15 sierpnia biuro będzie początkowo zatrudniać siedmiu pracowników zajmujących się logistyką, sprzedażą i marketingiem Baker & Baker.
Baker & Baker z siedzibą w Bromborough w ostatnich latach zwiększa swój udział w rynku, a nowe biuro będzie hubem dla klientów detalicznych, hurtowych i gastronomicznych z Europy Środkowo-Wschodniej.
W nowym budynku znajdzie się również showroom z małą pracownią piekarniczą, która zapewni możliwość spotkań z klientami i degustacji.
W szczególności Polska odnotowuje stały wzrost i zdobywa nowych klientów w tych trzech kluczowych kategoriach, dzięki efektywnemu zarządzaniu kanałami i rosnącym listom klientów.
Baker & Baker będzie zatrudniać mniejszą liczbę pracowników na innych rynkach wschodnioeuropejskich, takich jak Słowacja i Węgry, i rozwijać zróżnicowaną bazę klientów.
Wyroby piekarnicze przeznaczone na rynki Europy Wschodniej będą nadal produkowane w zakładach Baker & Baker w Wielkiej Brytanii, Niemczech i Portugalii, a firma zachowa swoje zaplecze magazynowe w Polsce.
Po otwarciu biura w Dubaju w zeszłym roku, otwarcie polskiego centrum jest ostatnim etapem międzynarodowego rozwoju Baker & Baker.
Ryan Perera, dyrektor ds. sprzedaży międzynarodowej w Baker & Baker, skomentował: „Poświęciliśmy czas, aby upewnić się, że nasze nowe polskie biuro spełnia potrzeby geograficzne i operacyjne naszych pracowników i klientów. Zakłócenia spowodowane przez Covid-19 spowodowały znaczne opóźnienie w projekcie, ponieważ mieliśmy długoterminowe ambicje zbudowania formalna obecność w Polsce.Jesteśmy bardzo podekscytowani startem.
„Nasze nowe biuro zapewnia nam centrum w Europie Wschodniej, zapewnia, że na co dzień jesteśmy bliżej naszych klientów, a także pozwoli nam czerpać korzyści z nowych możliwości dla klientów i innowacji”.
Obraz: Ryan Pereira, dyrektor ds. sprzedaży międzynarodowej, Baker & Baker
Dlaczego nie śledzić na birkenhead.news Facebook, Instagram, I Świergot? Możesz także wysyłać pomysły na historie [email protected]
„Student. Prawdopodobnie specjalista od kafeterii w kafeterii. Profesjonalista telewizyjny. Kuglarz. Profesjonalny specjalista od żywności. Typowy alkoholik.”
Cyril Lamb
„Student. Prawdopodobnie specjalista od kafeterii w kafeterii. Profesjonalista telewizyjny. Kuglarz. Profesjonalny specjalista od żywności. Typowy alkoholik.”