Co jest na obiad? | Wiadomości, sport, praca

Co jest na obiad?  |  Wiadomości, sport, praca

Wolniej! Często mi to mówiono, ale nie z powodu, o którym myślisz. Kiedy członkowie rodziny pełni dobrych intencji proszą mnie, żebym zwolnił, mówią o moich nawykach żywieniowych, a nie o tym, jak prowadzę samochód.

Trzeba przyznać, że jem szybciej niż większość ludzi. Nie jest to wspaniały nawyk, ale kiedy dorastasz przy zatłoczonym stole dla około 10 osób, nauczyłeś się jeść szybko lub przegrywać, szczególnie w obecności siedmiorga rodzeństwa. Potrafili upiec bochenek chleba na jednym posiedzeniu, nie mówiąc już o dwóch masywnych klopsach i dodatkami.

Jem, żeby żyć, a nie żyję, żeby jeść, jak niektórzy ludzie, którzy cieszą się każdym kęsem jedzenia. Nie zrozumcie mnie źle, lubię dobry posiłek, tylko na własnych warunkach. A skoro mowa o jedzeniu, od byłego kongresmana Davida McKinleya z Wheeling otrzymałem dwie prośby o napisanie felietonu na temat wielu restauracji, które niegdyś zdobiły przyjazne ulice miasta.

Na początku tego lata powiedział, że uczestniczył w czymś w rodzaju zjazdu i rozmowa zeszła na wspomnienia posiłków w różnych miejscach w Wheeling w latach pięćdziesiątych i sześćdziesiątych.

Z tej rozmowy McKinley zanotował następujące informacje. „Wielu z nas pamiętało Louie’s Hot Dogs, Stone’s Tea Room, Hamburger Inn, Zeller’s Steak House, 12th Street Grill, Greg’s, Figaretti’s, Yanda’s, Bella Via, Seibert’s, Cricket Club on Waddles Run, Ernie’s Esquire i Acker’s, sklep z kanapkami Schultze’s na The Island, Ye Olde Alpha, ETC, Saseen’s, Braden’s (w Mayfair Theatre) i jadalnia na świeżym powietrzu w Oglebay przed wybudowaniem Wilson Lodge.

„DiCarlo’s Pizza, Burger Chef, Jim’s Drive in i Elby’s Big Boys to nasze ograniczone opcje fast foodów. Były też inne, które pojawiły się w drugiej połowie lat 60., takie jak Pizza Inn i Cook’s White Eagle Cafe w South Wheeling. nie znam restauracji i jadłodajni na Island i w Warwood „Twoi czytelnicy mogą z nostalgią dodawać do tej listy” – dodał McKinley.

Nie twierdzę, że jestem historykiem w tej dziedzinie, ale wyciągnąłem mózgi kilku osób, które dodały do ​​listy innych restauracji z wcześniejszych dni, z których część funkcjonuje do dziś. Należą do nich: Brooks Restaurant, Howard Johnson’s, Eric’s Steakhouse, The Dinner Bell, The Anchor Room, Coleman Fish, Papa’s Beef House, The Pancake House, Isali, Kennedy’s Fish Market, Zin’s, Arthur’s Treasures, Winkies, Christopher’s Cafeteria, Riverside, Abby i stół obiadowy w JC Murphy. Wrzucano tam także żywność etniczną – chińską, libańską, grecką.

Powyższa lista restauracji jest jeszcze niepełna. Jeśli więc chcesz dodać swoje przemyślenia, nie wahaj się wysłać mi e-maila ze swoimi wspomnieniami o jedzeniu. Chętnie zrobię kolejną kolumnę z Twoimi sugestiami.

Teraz idę do lodówki i zobaczę co jest na obiad.

Z Heather Ziegler można się skontaktować poprzez e-mail pod adresem hziegler@theintelligencer lub pocztą pod adresem 1500 Main St., Wheeling, WV 26003.

Dzisiejsze najświeższe informacje i nie tylko w Twojej skrzynce odbiorczej



Angela Tate

„Dożywotni biegacz. Pionier piwa. Guru micasica. Specjalny w popkulturze w ogóle”.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *