Czy orzechy włoskie są dla ciebie dobre?

Dzięki częstej promocji w mediach społecznościowych orzechy włoskie zyskały w ostatnich latach dużą popularność. Chociaż w Stanach Zjednoczonych produkuje się nieco ponad 160 000 ton orzechów włoskich, stanowi to 10% całkowitej światowej produkcji. Eksportowane na cały świat W 2010 r. liczba ta osiągnęła 324 700 na koniec 2021 r. Obecnie światowy rynek orzechów włoskich osiągnął wartość 8,8 miliarda dolarów, Do każdej analizyOczekuje się, że do końca dekady wzrośnie do ponad 11 miliardów dolarów.

Chociaż nie można zaprzeczyć słodkiemu smakowi orzecha, wyjątkowemu aromatowi i satysfakcji, wiele osób nie jest świadomych jego wartości odżywczych ani tego, do ilu potraw powszechnie dodaje się orzech. „Orzechy włoskie są wszechstronne i można je jeść na surowo w dużych ilościach, posypywać sałatkami, płatkami zbożowymi i płatkami owsianymi i są powszechnie stosowane w wielu potrawach. wypieki „Przepisy” – mówi Roksana EHSłonecznydyplomowany dietetyk i certyfikowany dietetyk sportowy.

Phoebe Newman

"Podróżujący ninja. Rozrabiaka. Badacz bekonów. Ekspert od ekstremalnych alkoholi. Obrońca zombie."

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *