Fonterra obniża prognozę zbiorów mleka ze względu na „trudne warunki wzrostu”

Fonterra obniża prognozę zbiorów mleka ze względu na „trudne warunki wzrostu”
Fonterra obniżyła oczekiwany asortyment mleka na sezon 2021/2022, który rozpoczyna się 1 czerwca.

Kristel Yardley/Personel

Fonterra obniżyła oczekiwany asortyment mleka na sezon 2021/2022, który rozpoczyna się 1 czerwca.

Trudne warunki gospodarowania na pastwiskach skłoniły Fonterrę do zmiany prognozy agregacji mleka do 1,5 miliarda kilogramów suchej masy mlecznej na rok kończący się 31 maja, czyli o 25 milionów kilogramów mniej niż w początkowej prognozie.

Dyrektor generalny Fonterra, Miles Hurrell, powiedział, że zróżnicowana pogoda i trudne warunki uprawy w wielu częściach kraju na początku sezonu doprowadziły do ​​spadku rzeczywistych zbiorów mleka mniej więcej w tym samym czasie w zeszłym roku.

„Spodziewaliśmy się poprawy warunków w okresie Bożego Narodzenia i Nowego Roku, ale tak się nie stało” – powiedział Hurrell.

Zaktualizowana prognoza przewiduje zmniejszenie o 1,6 procent liczby zebranych kilogramów suchej masy mlecznej.

Czytaj więcej:
* Fonterra podnosi cenę mleka rolniczego do rekordowo wysokiego poziomu; Widzi 13,2 miliarda dolarów wsparcia ekonomicznego
* Producenci mleka z Fonterra na dobrej drodze do osiągnięcia rekordowych cen mleka; Z 13 miliardami dolarów wsparcia ekonomicznego
* Fonterra ogłasza rekordową cenę otwarcia mleka na przyszły sezon przy dużym popycie

Sezon rozpoczął się 1 czerwca.

Hurrell powiedział, że w tym momencie nie ma potrzeby zmiany rozmiaru produktu, który Fonterra oferuje na platformie GDT.

Ze względu na duże zapotrzebowanie na sprzedaż poza GDT, już wcześniej w tym sezonie ograniczył wolumen, który oferował na platformie GDT.

„Będziemy nadal monitorować sytuację i uważnie zarządzać naszą sprzedażą do iz GDT”.

READ  Gorzki koniec czekoladowego snu z Dunedin?

Phoebe Newman

"Podróżujący ninja. Rozrabiaka. Badacz bekonów. Ekspert od ekstremalnych alkoholi. Obrońca zombie."

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *