Kasaya Ogłosili, że rozszerzają swoją obecność w Europie, otwierając biuro w Krakowie.
Nowa lokalizacja, która została otwarta na początku tego roku, będzie służyć jako główne specjalistyczne centrum badawczo-rozwojowe (R&D) mające na celu przyciągnięcie najlepszych talentów technologicznych i stworzenie personelu w społeczności.
Działka – 21 000 mkw. w ramach kontraktu i kolejne 20 000 mkw. planowane do końca tego roku – jest strategicznie zlokalizowana w centrum miasta. Kaseya jest na dobrej drodze do zatrudnienia ponad 150 nowych pracowników do końca 2022 r., a do 2025 r. docelowo 500. Centrum koncentruje się na tworzeniu zaawansowanego zespołu inżynieryjnego ds. rozwoju badań i rozwoju oraz cyberbezpieczeństwa.
„Jako miasto uniwersyteckie dostrzegamy ogromny potencjał Krakowa w zakresie puli talentów” – powiedział Fred Vokola, dyrektor generalny Casey. „Z niecierpliwością czekamy na wychowanie nowej generacji inżynierów, jednocześnie pomagając miastu zabezpieczyć jego miejsce jako globalnego centrum technologicznego”.
Aby zaistnieć w regionie, Kasaya opracuje program szkolenia zawodowego i będzie kontynuować współpracę z lokalnymi uniwersytetami i innymi organizacjami społecznymi w celu szkolenia i doskonalenia personelu. Wielu zatrudnionych inżynierów będzie zajmowało stanowiska młodsze, a następnie, dzięki firmowemu programowi Grow Your Own, otrzymają oni możliwość szkolenia zawodowego i mentoringu, aby wspierać pracowników w ich zawodowej podróży z Casey podczas pracy w firmie.
„Mamy najlepsze doświadczenie w pracy z dostawcami w Polsce i wierzymy, że jesteśmy silnie zintegrowani z ich rozwijającą się kulturą technologiczną i nie możemy się doczekać, aby odnieść tam sukces” – powiedział Vokola.
Decyzja o otwarciu biura w Polsce wpisuje się w szerszą strategię firmy Casey dotyczącą ekspansji w Europie i regionie Azji i Pacyfiku. Firma posiada obecnie lokalizacje w Dublinie w Irlandii; Bangalore, Indie; I Sydney w Australii.
„Student. Prawdopodobnie specjalista od kafeterii w kafeterii. Profesjonalista telewizyjny. Kuglarz. Profesjonalny specjalista od żywności. Typowy alkoholik.”