Kovit Live: Polska, Słowacja i Islandia to ostatnie kraje, które zakończyły większość kontroli koronawirusa – tak jak to się stało | Wiadomości ze świata

W liście opublikowanym w środę NHS UK przedstawił zasady, które mogą ulec zmianie w wyniku planu premiera, który przedstawił na początku tego tygodnia.

Nie będzie „natychmiastowych zmian” w wymogach dotyczących zapobiegania zakażeniom i kontroli, które dodały: „Obejmuje to konieczność noszenia masek / masek w systemach opieki zdrowotnej przez personel, pacjentów i gości”.

Od czwartku ci, którzy mają pozytywny wynik testu Govt, nie będą zmuszeni do izolowania się w ramach planu Borisa Johnsona.

Ale NHS UK powiedział, że jego pracownicy powinni pozostać w domu i postępować zgodnie z poprzednimi zasadami, jeśli zostali dotknięci.

NHS UK stwierdził, że „pracownicy służby zdrowia, którzy uzyskali pozytywny wynik testu na obecność COVID-19, nie powinni wracać do pracy, dopóki w ciągu 24 godzin nie zostaną uzyskane dwa negatywne wyniki testu LFD (urządzenia z przepływem bocznym). Piąty dzień po początkowym pozytywnym zakończeniu.

Dodał, że praktyki GB powinny „potwierdzać”, że pracownicy kov-pozytywni nie muszą pracować.

W liście stwierdzono, że zaktualizowane wytyczne dla personelu i pacjentów zarażonych wirusem zostaną wydane przez brytyjską Agencję Opieki Zdrowotnej (UKHSA) w czwartek.

NHS UK poinformowała, że ​​„w nadchodzących tygodniach” napisze do personelu ze szczegółami protokołów badań dla pacjentów i personelu, ponieważ rząd usunął bezpłatny test rządowy dla ogółu społeczeństwa w Wielkiej Brytanii od 1 kwietnia.

Obecne protokoły badań pozostaną w mocy do czasu, gdy personel NHS będzie musiał przedstawiać wyniki bezobjawowych badań dwa razy w tygodniu.

NHS UK twierdzi, że rewidowane są ograniczenia dostępu do szpitali.

READ  Wiadomości UE: Brak rozwiązania „prawdziwych problemów” wzmacnia polskich eurosceptyków | Świat | Aktualności

Cyril Lamb

„Student. Prawdopodobnie specjalista od kafeterii w kafeterii. Profesjonalista telewizyjny. Kuglarz. Profesjonalny specjalista od żywności. Typowy alkoholik.”

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *