Love Your Local: Wypróbuj najlepsze nowe restauracje w Tāmaki Makauurau

Love Your Local: Wypróbuj najlepsze nowe restauracje w Tāmaki Makauurau

Po całym pobiciu, jakie miało miejsce podczas blokady Covid-19, zamożna scena kulinarna w Auckland powraca.

Pyszne restauracje są rozsiane po całym Tāmaki Makauurau, od restauracji z bezglutenowymi specjałami po dobre, bezproblemowe, komfortowe jedzenie.

Oto czworo najlepszych nowych dzieciaków w okolicy.

Czytaj więcej:
* Covid-19: Auckland przygląda się ulicznemu jedzeniu w stylu paryskim, ponieważ eksperci przewidują „długoterminowy” poziom 2
Miejsca w rankingu: Ulubiony smażony kurczak
* Dr Cathy Stevenson: Jak zarządzać dietą bezglutenową

Tokey, Milford

Położony w samym sercu przedmieścia plaży Milford, to jest tokinowoczesna koreańska restauracja, która serwuje eleganckie, ale nie nijakie jedzenie.

Nazwa Tokki, która po koreańsku oznacza królika, została zainspirowana duchowym zwierzęciem szefa kuchni Jasona Kima i od tego czasu stała się maskotką restauracji.

Jason Kim właśnie otworzył nową, nowoczesną koreańską restaurację, Tokki, i będzie gotował Military Stew Flat Noodle.

Chrisa McCaina

Jason Kim właśnie otworzył nową, nowoczesną koreańską restaurację, Tokki, i będzie gotował Military Stew Flat Noodle.

Kim jest wysoce wykwalifikowana w sztuce jedzenia, pracując w niektórych z największych restauracji w Auckland, takich jak Euro the Grove i Sidart.

Głównym celem Kima w Tokki było stworzenie „niezrównanej koreańskiej przygody na desce smakowej”, włączenie koreańskiego smaku do kuchni zachodniej i czerpanie inspiracji z jedzenia, na którym dorastał.

Jason Kim dzieli się z sąsiadami swoją miłością do koreańskiego jedzenia.

Chris McCain/personel

Jason Kim dzieli się z sąsiadami swoją miłością do koreańskiego jedzenia.

Mieszkaniec North Shore chciał zabrać ze sobą kuchnię do domu, a także nauczyć sąsiadów, jak dobre może być koreańskie jedzenie — czy to koreańskie na boczku wieprzowym, rosole czy płaskim makaronie.

Jason Kim otworzył Tokki w celu podzielenia się swoim koreańskim jedzeniem i kulturą z North Shore w Oakland.

Jason Kim / Dostarczone

Jason Kim otworzył Tokki w celu podzielenia się swoim koreańskim jedzeniem i kulturą z North Shore w Oakland.

Magazyn GF, Meadowbank

Szef kuchni Viv Chenog powiedział jej decyzję Otwórz całkowicie bezglutenową kawiarnię To było proste, chciała „zapewnić zdrową, bezglutenową żywność ludziom, którzy nie mogą jeść glutenu tak jak ja”.

„Dwadzieścia lat temu trudno było znaleźć restauracje bezglutenowe i bezmleczne, a ja wciąż pamiętam te ciężkie czasy”, powiedział Chinog.

Po pobycie w Hongkongu, otwierając kolejną bezglutenową kawiarnię, która właśnie zdobyła gwiazdkę Michelin, Chinugg udał się do Nowej Zelandii i zaledwie dziewięć miesięcy wcześniej otworzył The GF Depot.

Chociaż Chenug uwielbia wszystko, co jest serwowane w The GF Depot, od ciast rybnych po ciasta, jej ulubionymi są proste babeczki, ze względu na jej słodycz.

Brew’d Hawt, Manaco

Brew’d Hawt, który znajduje się w centrum Manukaupompując wszystkie śmieciowe jedzenie, które kochasz, ale na wysokim poziomie.

Aari Puri, która wcześniej rzucała smażonymi bryłkami kurczaka w Pickle Pickle i Boy and Bird, oferuje przepis na smażonego kurczaka w Brew’s Hawt, który trwa 1,5 roku.

Brew'd Hawt serwuje najlepszego smażonego kurczaka w South Auckland.

Brew’d Hut / Dostarczone

Brew’d Hawt serwuje najlepszego smażonego kurczaka w South Auckland.

Dla fanów niesmażonego kurczaka (których, jak sądzę, jest niewielu), w ofercie jest również burger brioche oraz szereg szybkich dodatków z daniem dla smakoszy – pomyśl o frytkach, mac 'n’ cheese i słodko-ostrym kiszonki znajomych.

Rzeźnik Baker, Helensville

Zachód jest najlepszy dla Reginaldo Richarda, który otworzył The Butcher Baker W celu stworzenia docelowej restauracji.

Wnosi wyjątkowość do swojego projektu w West Auckland w postaci ognia. Zespół uwielbia gotować na otwartym ogniu.

Obejmuje to nie tylko mięso, ale także warzywa, owoce, a nawet bezy.

Menu bazuje na sezonowości i dostępności lokalnych produktów iw związku z tym regularnie się zmienia. Wykwintne potrawy, takie jak tortellini z homarem lub „ręcznie zbierany” bufet i domowe wędliny to absolutni ulubieńcy fanów.

Sama przestrzeń jest „bez wysiłku chłodna”, z zalanym słońcem patio i wysokimi sufitami, co stanowi hołd dla tego, czym kiedyś był budynek – rzeźnikiem i piekarzem.

Debiutująca w styczniu restauracja „od pola do stołu” często zmienia swoje menu, co oznacza, że ​​warto odwiedzać ją wielokrotnie.

Phoebe Newman

"Podróżujący ninja. Rozrabiaka. Badacz bekonów. Ekspert od ekstremalnych alkoholi. Obrońca zombie."

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *