KFC niedługo zobaczy dużą zmianę za rowem. Załączone zdjęcie
Jak brzmi dla ciebie zakurzona pałeczka z Kentucky w kolorze złotym?
Niesamowity? Tak.
A co, jeśli został posypany komosą ryżową?
La Di Da Drumstick (znana również jako Fried Gold) to jedno z 11 wyjątkowych dań, które fani Aussie KFC mogą spróbować w ramach pierwszej na świecie mega fast foodowej restauracji Digestion w Sydney.
Opracowany we współpracy z szefem kuchni i właścicielem Neilem Sidneyem. Restauracja, Nellie Robinson (znana również jako Król Australii), fani Kentucky Fried Chicken zabiorą się w zupełnie inną kulinarną podróż, podczas której najlepsze dania pułkownika wznoszą się na nowe wyżyny w teatralny i zabawny sposób.
Jedenaście dań będzie zawierało słynne pozycje i składniki menu KFC, a jednymi z najbardziej „oszałamiających” są świeca bulionowa, która dosłownie topi się, pozwalając zanurzyć ciasto ziemniaczane w „wosku”.
Innym szalonym daniem jest Tongue Twister, który polega na podniesieniu talerza i liżeniu twarzy pułkownika, aby delektować się smakami pomidorów KFC, sałaty i majonezu paprykowego.
Są też „zwykłe” dania, takie jak doładowane skrzydełka, gotowane na węglu drzewnym, kurczak popcorn z zupą selerową i gnocchi z grzybami i bazylią.
„Chcieliśmy przenieść nasz popularny Kentucky Fried Chicken na wyższy poziom, aby zaprezentować świeżą, wysokiej jakości żywność, której codziennie używamy w naszych restauracjach” – powiedziała news.com.au Kristi Woolrich, dyrektor ds. marketingu w Kentucky Australia.
„[So] Czy jest lepszy sposób niż stworzenie wrażeń z odkurzania w cyklu la-di-da 11.
„Menu degustacyjne zaprezentuje nasze najpopularniejsze pozycje menu w nowy dekadencki i zaskakujący sposób poprzez pierwsze na świecie doświadczenie kulinarne, o którym wiemy, że nasi fani oszaleją”.
Powiedziała, że chociaż nie chce się zbytnio poddawać, fani są chętni do „dobrej zabawy”.
„To jest światowej klasy i jedyne w swoim rodzaju doświadczenie dla fanów KFC i gwarantuję, że nie będą zawiedzeni”.
Nil. Właścicielka restauracji Nelly Robinson określiła tworzenie cyklu odkurzania jako „spełnienie marzeń”.
„Jako odwieczny fan KFC, robienie 11-daniowych degustacji z ich ulubionymi pozycjami w menu i przenoszenie ich na wyższy poziom było spełnieniem marzeń” – powiedziała Nelly.
„Dla menu wziąłem 11 dań KFC i na nowo wyobraziłem sobie, jak powstały smaki i tekstury, wykorzystując moje doświadczenie w odkurzaniu menu, aby naprawdę zachwycić fanów”.
Jedynym minusem tego nowego projektu jest to, że będzie trwał tylko trzy noce – od 1 kwietnia do 3 kwietnia.
Sesje usuwania kurzu będą odbywać się każdego wieczoru o godzinie 17:00 i 20:30 w tajnym miejscu w Aleksandrii w Sydney.
Za 75 A$ za osobę goście otrzymają 11 dań z doskonałymi winami, które pasują do wszystkich rodzajów zabiegów La de da.
Aby mieć pewność, że zyski trafią na szczytny cel, Kentucky Fried Chicken przekazuje 100 procent zysków na cele charytatywne.