„Niesamowita” zmiana w menu ulubionych KFC

„Niesamowita” zmiana w menu ulubionych KFC
styl życia

KFC niedługo zobaczy dużą zmianę za rowem. Załączone zdjęcie

Jak brzmi dla ciebie zakurzona pałeczka z Kentucky w kolorze złotym?

Niesamowity? Tak.

A co, jeśli został posypany komosą ryżową?

La Di Da Drumstick (znana również jako Fried Gold) to jedno z 11 wyjątkowych dań, które fani Aussie KFC mogą spróbować w ramach pierwszej na świecie mega fast foodowej restauracji Digestion w Sydney.

Opracowany we współpracy z szefem kuchni i właścicielem Neilem Sidneyem. Restauracja, Nellie Robinson (znana również jako Król Australii), fani Kentucky Fried Chicken zabiorą się w zupełnie inną kulinarną podróż, podczas której najlepsze dania pułkownika wznoszą się na nowe wyżyny w teatralny i zabawny sposób.

Oryginalny przepis Kentucky Fried Chicken, jakiego nigdy wcześniej nie widziałeś - posypany komosą ryżową i złotem.  To część 11-daniowego menu gastronomicznego na świecie w restauracji w Sydney.
Oryginalny przepis Kentucky Fried Chicken, jakiego nigdy wcześniej nie widziałeś – posypany komosą ryżową i złotem. To część 11-daniowego menu gastronomicznego na świecie w restauracji w Sydney.

Jedenaście dań będzie zawierało słynne pozycje i składniki menu KFC, a jednymi z najbardziej „oszałamiających” są świeca bulionowa, która dosłownie topi się, pozwalając zanurzyć ciasto ziemniaczane w „wosku”.

Innym szalonym daniem jest Tongue Twister, który polega na podniesieniu talerza i liżeniu twarzy pułkownika, aby delektować się smakami pomidorów KFC, sałaty i majonezu paprykowego.

Są też „zwykłe” dania, takie jak doładowane skrzydełka, gotowane na węglu drzewnym, kurczak popcorn z zupą selerową i gnocchi z grzybami i bazylią.

To jest ziemniak i sos – czyli świeca sosowa, która topi się, dzięki czemu można zanurzyć w niej placek ziemniaczany "wosk".
To jest Potato and Sos – czyli świeca sosowa, która topi się, pozwalając na zanurzenie ciasta ziemniaczanego w „wosku”.

„Chcieliśmy przenieść nasz popularny Kentucky Fried Chicken na wyższy poziom, aby zaprezentować świeżą, wysokiej jakości żywność, której codziennie używamy w naszych restauracjach” – powiedziała news.com.au Kristi Woolrich, dyrektor ds. marketingu w Kentucky Australia.

„[So] Czy jest lepszy sposób niż stworzenie wrażeń z odkurzania w cyklu la-di-da 11.

„Menu degustacyjne zaprezentuje nasze najpopularniejsze pozycje menu w nowy dekadencki i zaskakujący sposób poprzez pierwsze na świecie doświadczenie kulinarne, o którym wiemy, że nasi fani oszaleją”.

Powiedziała, że ​​chociaż nie chce się zbytnio poddawać, fani są chętni do „dobrej zabawy”.

READ  Zamknięcie pięciu oddziałów ASB niepokoi starszych klientów

„To jest światowej klasy i jedyne w swoim rodzaju doświadczenie dla fanów KFC i gwarantuję, że nie będą zawiedzeni”.

W ten sposób liżesz twarz pułkownika.
W ten sposób liżesz twarz pułkownika.

Nil. Właścicielka restauracji Nelly Robinson określiła tworzenie cyklu odkurzania jako „spełnienie marzeń”.

„Jako odwieczny fan KFC, robienie 11-daniowych degustacji z ich ulubionymi pozycjami w menu i przenoszenie ich na wyższy poziom było spełnieniem marzeń” – powiedziała Nelly.

„Dla menu wziąłem 11 dań KFC i na nowo wyobraziłem sobie, jak powstały smaki i tekstury, wykorzystując moje doświadczenie w odkurzaniu menu, aby naprawdę zachwycić fanów”.

Jedynym minusem tego nowego projektu jest to, że będzie trwał tylko trzy noce – od 1 kwietnia do 3 kwietnia.

Doładowane, apetyczne skrzydełka gotują się na węglu drzewnym.
Doładowane, apetyczne skrzydełka gotują się na węglu drzewnym.

Sesje usuwania kurzu będą odbywać się każdego wieczoru o godzinie 17:00 i 20:30 w tajnym miejscu w Aleksandrii w Sydney.

Za 75 A$ za osobę goście otrzymają 11 dań z doskonałymi winami, które pasują do wszystkich rodzajów zabiegów La de da.

Aby mieć pewność, że zyski trafią na szczytny cel, Kentucky Fried Chicken przekazuje 100 procent zysków na cele charytatywne.

Phoebe Newman

"Podróżujący ninja. Rozrabiaka. Badacz bekonów. Ekspert od ekstremalnych alkoholi. Obrońca zombie."

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *