TVNZ / Tina Teller
W tym sezonie Great Kiwi Bake Off, od lewej Peter Gordon, Hayley Sproull, Pax Assadi i Jordan Rondel.
Ta historia pochodzi od zespołu V thespinoff.co.nz.
Opinia: jaTo wciąż bezpieczna recepta na przytulną telewizję, ale w tym sezonie brakuje trochę zapału.
Informacje wewnętrzne
Zapiekanka z dużym kiwi Wrócił w zeszłym tygodniu w czwartym sezonie – Nastąpiły pewne zmiany. Na początek jest nowy współprowadzący, ponieważ komik Pax Asadi bez wysiłku wkracza w buty Madeleine Sami wraz z Hayley Sproul, która od pierwszego sezonu jest stałym elementem składu Bake Off.
Czytaj więcej:
* Simon Bridges robi niesamowite ciasta na Great Kiwi Bake Off Special
* Marzenie o Wielkim Kiwi Bake Off dla nauczyciela Timaru się kończy
* Laura Daniel „Głęboko przepraszam” za niepowodzenie ciasta Jacindy Ardern
Jest też dwóch nowych sędziów: znany szef kuchni Peter Gordon i „The Caker” Jordan Rondell odziedziczyli widelce degustacyjne od weteranów GKBO Sue Fleschl i Deana Bretschneidera.
Niezależnie od zmian postaci, program jest taki sam jak zawsze: 10 uroczych zawodników rywalizuje o nagrodę genialnego pawilonu z ciastami i chwałę bycia najlepszym domowym piekarzem w kraju.
W każdym odcinku zawodnicy wykonują charakterystyczny piec, wyzwanie techniczne i czynnik pokazowy. Pod koniec imprezy finałowej jeden uczestnik otrzymuje gwiazdkę piekarza, podczas gdy inny jest wysyłany.
Dobry
Duża część sukcesu Bake Off sprowadza się do zdrowego, w dużej mierze niskiego ryzyka wyglądu, w którym najbardziej stresującą rzeczą, jaka może się przydarzyć, jest to, że ciasto nie wyrasta lub czyjaś fondant zaczyna odpadać. Co jakiś czas ktoś może wrzucić plik Alaskański chleb w koszu. W porównaniu z innymi programami kulinarnymi z prawdziwego zdarzenia, takimi jak MasterChef, gdzie stres potęgują długie przerwy, kontakt wzrokowy i przerwy na reklamę, Bake Off to relaksujący zegarek.
Na szczęście sezon 4 wprowadza kolejne danie o prostej przyjemności pieczenia. W szczególności pierwszy odcinek miał niskie stawki, ponieważ był to tydzień ciastek, a z pewnością każdy, kto bierze udział w konkursie pieczenia, ma w swoim repertuarze robienie ciast. Jeśli już, wyzwania wydawały się nieco łatwe – popisowym wyzwaniem była, powiedzmy, bułka z mżawką. Ale to jest całkowicie w porządku, ponieważ Bake Off jest telewizyjnym odpowiednikiem wygodnego jedzenia, a nie chcesz oglądać ludzi tak bardzo walczących.
Pax Assadi to solidny dodatek do Twojej listy hostingowej. Tęsknię za niechlujną energią Madeline Sami – jej związek ze Sproullem był częścią tego, co sprawiło, że GKBO od początku odnosiło sukcesy – ale wygląda na to, że Assadi jest gotowy, aby wnieść swoją energię do owczarni. Mam też sałatkę tak dobrą (to znaczy, że zapytałem ją osobiście), że była gospodarz brytyjskiego Bake Off Sue Perkins aprobuje Assadiego i Sproulla jako duetu gospodarzy.
niedobrze
Tutaj czuję się skonfliktowany. Nie chcę powiedzieć nic negatywnego na temat najładniejszego serialu w telewizji, ale na podstawie całego pierwszego odcinka, po prostu coś się dzieje w tym sezonie Great Kiwi Bake Off. W porównaniu do majestatycznego duetu „Fleischlschneider” z poprzednich sezonów, nowi sędziowie nie wydają się szczególnie komfortowi w swoich rolach – Rondel i Gordon byli bardzo spokojni i powściągliwi w pierwszym odcinku, i dziwnie niechętnie komentowali chleb.
Poza ogólnymi spostrzeżeniami na temat smaku i wyglądu każdego ciasta, było bardzo mało krytyki – pozytywnej lub innej – w stosunku do żadnego z 30 ciast przedstawionych w pierwszym odcinku. Nie ma nic złego w byciu miłym sędzią, ale przynajmniej podaj nam kilka szczegółów na temat tego, co jesz dla głodnych widzów.
Wiele wypieków z pierwszego odcinka miało oczywiste wady, ale zostały one w dużej mierze zignorowane podczas oceniania. Jasne, fajnie jest zrozumieć, że pieczenie nie działa, ale to wciąż konkurs!
osąd
Bazując na pierwszym odcinku, wystarczy, żebym, tragiczny Bake Off, wrócił po pomoc. Mam tylko nadzieję, że w miarę jak sędziowie poczują się bardziej komfortowo w swoich rolach, czują się też bardziej komfortowo na ekranie.
Zostało jeszcze 21 chlebów, więc będę to śledzić, a widelec do ciasta jest gotowy co tydzień.