W naszym domu jemy i delektujemy się szeroką gamą potraw, z wpływami z całego świata, ale jeśli istnieje jedna kuchnia, która konsekwentnie trafia w przycisk „ulubiona przez rodzinę”, jest to kuchnia meksykańska. Ten styl jedzenia spełnia wiele wymagań: jest łatwy w przygotowaniu, można go łatwo dostosować, jest dobrym sposobem na dostarczanie dzieciom świeżych warzyw, często trzymany w ręku (patrz obiad z zeszłego tygodnia) i pełen dużych, nieskomplikowanych smaków. Dostosuj poziom chili według własnych upodobań.
Kuchnia meksykańska to oczywiście bardzo szeroka kategoria i wątpię, aby Meksykanin uznał którykolwiek z przepisów z tego tygodnia za całkowicie autentyczny, ale są one w dużym stopniu inspirowane kuchnią i kulturą kulinarną tego kraju i udowadniają, że jest ich więcej do zaoferowania niż tylko tacos i nachos (chociaż są tu oba). To, co naprawdę łączy te posiłki, to fakt, że są zabawne – zarówno w przygotowaniu, jak i jedzeniu.
Jeśli lubisz Dinner Sorted, skorzystaj z poniższego linku, aby zapisać się do newslettera Dinner Sorted, dzięki któremu w każdą sobotę rano będziesz otrzymywać dodatkowe przepisy do swojej skrzynki odbiorczej.
Taco z chili i czarną fasolą
Zdobądź przepis tutaj
Sekret tacos z chili i czarną fasolą: 20 minut i kilka zszywek ze spiżarni.
Kurczak meksykański z białą papryką, smażoną fasolą i kapustą
Zdobądź przepis tutaj
Lekki, prosty gulasz z południa granicy.
Epicka tandetna quesadilla z wołowiną
Zdobądź przepis tutaj
To jedzenie zapewniające najwyższy komfort niezależnie od pory roku.
Miski z fasolką chili, guacamole i nacho
Zdobądź przepis tutaj
Awokado i cytryna są mile widzianymi dodatkami na stałym stole.
Empanady z tuńczyka i oliwek
Zdobądź przepis tutaj
Te naleśniki w stylu południowoamerykańskim są idealne do jedzenia rękami, zarówno w biegu, jak i w domu.