Obiady schludne: pięć posiłków inspirowanych kuchnią meksykańską

Obiady schludne: pięć posiłków inspirowanych kuchnią meksykańską

W naszym domu jemy i delektujemy się szeroką gamą potraw, z wpływami z całego świata, ale jeśli istnieje jedna kuchnia, która konsekwentnie trafia w przycisk „ulubiona przez rodzinę”, jest to kuchnia meksykańska. Ten styl jedzenia spełnia wiele wymagań: jest łatwy w przygotowaniu, można go łatwo dostosować, jest dobrym sposobem na dostarczanie dzieciom świeżych warzyw, często trzymany w ręku (patrz obiad z zeszłego tygodnia) i pełen dużych, nieskomplikowanych smaków. Dostosuj poziom chili według własnych upodobań.

Kuchnia meksykańska to oczywiście bardzo szeroka kategoria i wątpię, aby Meksykanin uznał którykolwiek z przepisów z tego tygodnia za całkowicie autentyczny, ale są one w dużym stopniu inspirowane kuchnią i kulturą kulinarną tego kraju i udowadniają, że jest ich więcej do zaoferowania niż tylko tacos i nachos (chociaż są tu oba). To, co naprawdę łączy te posiłki, to fakt, że są zabawne – zarówno w przygotowaniu, jak i jedzeniu.

Jeśli lubisz Dinner Sorted, skorzystaj z poniższego linku, aby zapisać się do newslettera Dinner Sorted, dzięki któremu w każdą sobotę rano będziesz otrzymywać dodatkowe przepisy do swojej skrzynki odbiorczej.

Taco z chili i czarną fasolą

Taco z chili i czarną fasolą.

Justina Tsoukalasa/The Washington Post

Taco z chili i czarną fasolą.

Zdobądź przepis tutaj

Sekret tacos z chili i czarną fasolą: 20 minut i kilka zszywek ze spiżarni.

Kurczak meksykański z białą papryką, smażoną fasolą i kapustą

Kurczak meksykański z białą papryką, smażoną fasolą i kapustą.

Kierana Scotta

Kurczak meksykański z białą papryką, smażoną fasolą i kapustą.

Zdobądź przepis tutaj

Lekki, prosty gulasz z południa granicy.

Epicka tandetna quesadilla z wołowiną

Epicka tandetna quesadilla z wołowiną.

Moja torba z jedzeniem

Epicka tandetna quesadilla z wołowiną.

Zdobądź przepis tutaj

To jedzenie zapewniające najwyższy komfort niezależnie od pory roku.

Miski z fasolką chili, guacamole i nacho

Miski z fasolką chili, guacamole i nacho.

Nicolę Galloway

Miski z fasolką chili, guacamole i nacho.

Zdobądź przepis tutaj

Awokado i cytryna są mile widzianymi dodatkami na stałym stole.

Empanady z tuńczyka i oliwek

Empanady z tuńczyka i oliwek.

Aarona McLeana

Empanady z tuńczyka i oliwek.

Zdobądź przepis tutaj

READ  Były pracownik hotelu zdradza, dlaczego należy unikać śniadania kontynentalnego?

Te naleśniki w stylu południowoamerykańskim są idealne do jedzenia rękami, zarówno w biegu, jak i w domu.

Pat Stephenson

„Obrońca popkultury. Pytanie o pustelnika w komedii. Alkoholista. Internetowy ewangelista”.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *