Piekło w końcu otwiera australijski sklep – ale może nie smakować tak samo jak kiwi, do których są przyzwyczajeni

Piekło w końcu otwiera australijski sklep – ale może nie smakować tak samo jak kiwi, do których są przyzwyczajeni
Hell Pizza otworzyła sklep w Brisbane.

Rebekah Parsons Król / personel

Hell Pizza otworzyła sklep w Brisbane.

Pizza Joint Hill w końcu otworzyła swój pierwszy sklep po drugiej stronie fosy, 15 lat po likwidacji tego samego rynku.

Ale kiwi w Australii mogą nie uzyskać dokładnie takiego smaku, do jakiego są przyzwyczajeni, gdy jedzą kawałek, ponieważ pizza jest przygotowywana z lokalnych składników.

Piekło otworzyło swój sklep w Brisbane w tym tygodniu. Hell ma sieć franczyzową 77 w Nowej Zelandii i planuje najpierw rozszerzyć swoją obecność w Queensland, zanim rozważy ekspansję w całym kraju.

Dyrektor generalny Hell’s, Ben Cumming, powiedział, że otwarcie najpierw w Brisbane było świadomym wyborem.

Czytaj więcej:
* Planuje powrót Hell Pizza do Australii jeszcze w tym roku
* Oto dlaczego Olivia Rodrigo robi zakupy w Glassons
* Najtańsza (czasem) czekolada z kiwi w Australii

„Brisbane to przyszłościowe miasto, które radykalnie zmieniło się w ciągu ostatnich 10 lat. To dla nas świetna infrastruktura do stworzenia Piekła w Australii, ale oczekuje się również, że będzie się rozwijać pod względem wielkości i kultury.

„Jest to bardzo odpowiednie dla nas i naszych planów ekspansji w całym kraju” – powiedział.

Hell początkowo zamierza otworzyć cztery kolejne sklepy w stanie w ciągu najbliższych 12 miesięcy i twierdzi, że znacznie różni się od innych australijskich ofert konsumenckich ze względu na skupienie się na wysokiej jakości lokalnych składnikach o wysokich standardach opieki nad zwierzętami.

Dyrektor generalny Hell's, Ben Cumming, mówi, że pizze są przygotowywane z lokalnych australijskich składników.

dostarczone

Dyrektor generalny Hell’s, Ben Cumming, mówi, że pizze są przygotowywane z lokalnych australijskich składników.

„Dzięki temu jesteśmy liderem rynku w Australii”.

Ale fani Kiwi Hell mieszkający w Australii mogą nie doświadczyć dokładnej wersji pizzy, ponieważ kurczak w Australii nie pochodził z wolnego wybiegu, zamiast tego był tylko zatwierdzony przez SPCA, a jego mięso i produkty pochodziły z Australii.

„Ciężko pracowaliśmy, aby zapewnić to, co najlepsze w Australii i naprawdę przewodzić tam rynekowi – co oznacza kurczaka z certyfikatem SPCA, jaja z wolnego wybiegu i szynkę z wolnego wybiegu” – powiedział Cummings.

READ  Najbiedniejsi są najbardziej dotknięci inflacją, a wyższe świadczenia są teraz powiązane ze średnimi zarobkami

„Nowa Zelandia jest prawdopodobnie bardziej zaawansowana w tej dziedzinie, więc kiwi mogą być tutaj używane w nieco innych standardach w porównaniu z tym, co jest dostępne w Australii, ale jako marka zawsze byliśmy w czołówce etycznych, zrównoważonych i wysokiej jakości składników, i nadal będzie to robić w Australii”.

Rzeczy

Tradycyjny Ojciec Chrzestny kosztuje 10 dolarów. Dietetycy twierdzą, że nasza domowa wersja jest jeszcze lepsza (wideo opublikowane po raz pierwszy w grudniu).

„Chociaż niektóre składniki w menu pochodzą z Nowej Zelandii, wysyłanie lub wysyłanie dużych ilości wielu składników, które zamawiamy z całej Tasman, nie jest zrównoważone – pod względem środowiskowym lub finansowym – ponieważ miałoby to znaczny ślad węglowy i jest kolejny powód, dla którego zaopatrujemy się lokalnie”.

Firma nie była obca australijskim wybrzeżom, tak jak była tam wcześniej. Piekło zostało wyparte z Australii mniej więcej w czasie światowego kryzysu finansowego w 2008 roku z powodu problemów z finansowaniem wewnętrznym.

Steve Willis, który kieruje operacjami w Australii, powiedział, że tym razem było inaczej, ponieważ przyjęli bardzo wyważone podejście, przygotowując piekło na australijski sukces w 2023 roku.

Phoebe Newman

"Podróżujący ninja. Rozrabiaka. Badacz bekonów. Ekspert od ekstremalnych alkoholi. Obrońca zombie."

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *