Pierwsza w Polsce kolekcja osobliwości Hilton debiutuje w Heart of Krakow

Pierwsza w Polsce kolekcja osobliwości Hilton debiutuje w Heart of Krakow

Z 200-letnim dziedzictwem w Hotelu Saski Kraków, kulturalnej stolicy Polski, pary Curio Collection by Hilton starannie odrestaurowane historyczne elementy z nowoczesnymi elementami designu.

Położony w samym sercu krakowskiego Starego Miasta, ten 117-pokojowy obiekt znajduje się w odległości krótkiego spaceru od wielu muzeów sztuki i historii miasta oraz jednego z najbardziej znaczących pod względem historycznym i kulturowym miejsc w Polsce, Zamku Królewskiego na Wawelu.

Jenna Hackett, Global Brand Head Hilton, Hilton Curio and Tapestry Collections, powiedziała: „Hotel Saski Kraków jest ekscytującym dodatkiem do naszego portfolio ponad 120 wyjątkowych hoteli, uświetniając inaugurację Hilton Curio Collection w Polsce. Świat wybrany ze względu na swoją wyjątkowość. Hotel otworzy swoje podwoje 200-letnią historią, dając gościom autentyczny wgląd w kulturową przeszłość Krakowa, oferując jednocześnie nowoczesne udogodnienia hotelu butikowego.

Elegancki hotelowy Regal Bar & Restaurant oferuje autentyczne polskie wnętrza z nowoczesnymi, międzynarodowymi akcentami. Dania przygotowywane są z najwyższej jakości lokalnych składników i podawane z innowacyjnymi i zachwycającymi akcentami przez Romana Pavlika, jednego z najbardziej znanych szefów kuchni w Krakowie. Jego popisowe dania to między innymi tarta cebulowa z zielonym groszkiem, karmelizowaną cebulą i musem z dojrzałego sera czy specjalnie stworzony „Casky Cake”.

Doznania napojowe w Regale Bar & Restaurant wzbogacają doskonałe miksologie, autorskie koktajle, takie jak Saski Mule i Węgierski Król, bogata karta win oraz lokalne i domowe likiery i wódki. Wózek na zamówienie, który każdego wieczoru serwuje koktajle przy stole, tworzy naprawdę wyjątkową atmosferę, a połączenie bogatej, wielowątkowej historii budynku i muzycznego dziedzictwa potęguje to doświadczenie.

Cyril Lamb

„Student. Prawdopodobnie specjalista od kafeterii w kafeterii. Profesjonalista telewizyjny. Kuglarz. Profesjonalny specjalista od żywności. Typowy alkoholik.”

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *