Przedsiębiorcy planujący posiłki, których celem jest zastąpienie drogich usług grupowych posiłków

Przedsiębiorcy planujący posiłki, których celem jest zastąpienie drogich usług grupowych posiłków

Umowa z New World to duży krok w przedsięwzięciu przedsiębiorcy Nicka Smitha, aby uruchomić własną sieć społecznościową zajmującą się jedzeniem.

Sinclair to beta tester Grossr, usługi planowania posiłków, w której abonenci będą wkrótce mogli udostępniać przepisy, tworzyć cotygodniowe plany posiłków i automatycznie tworzyć listy zakupów na swoich kontach New World, aby klikać i zbierać.

Obecnie użytkownicy mogą tworzyć własne plany posiłków tylko na podstawie przepisów dostarczonych przez Grossr, ale gdy usługa zacznie działać, abonenci będą mogli przesyłać własne przepisy, tworząc ogromny katalog.

Przekształcenie planów posiłków w listy zakupów, zamówienia typu „kliknij i odbierz” lub zamówienia z dostawą do domu jest kluczowym krokiem w planach Sinclaira, aby przejąć działalność od firm oferujących zestawy posiłków, takich jak Hello Fresh i My Food Bag.

Czytaj więcej:
* Nieaktualne listy zakupów Pak 'n Save pokazują gwałtowny wzrost cen żywności
* Mama Hamiltona karmi czteroosobową rodzinę przez tydzień za 100
* Nakarm swoją rodzinę świąteczną kolacją za 15 USD za osobę
* Zestawy posiłków dostarczane pod Twoje drzwi – plusy i minusy

„Korzystałem z zestawów posiłków, mojej torby na lunch i przyniosły one korzyści. Uwielbiałem robotyczną stronę tego, odrywając umysł od nietoperza”, mówi.

Nie był jednak zadowolony ze wszystkiego, co dotyczyło opakowania, ceny i różnorodności posiłków, i postanowił wykorzystać umiejętności kodowania, których nauczył się podczas pracy w firmie Parkable zajmującej się technologiami parkingowymi, aby zbudować własny biznes.

Zapytałem w myślach: czy te rzeczy w ogóle istnieją? Dlaczego nie zrobić tego tylko w supermarkecie? mówi Sinclair.

Lawrence Smith / Rzeczy

Jenny Chatfield, założycielka My Dinner Menu, wyjaśnia cztery główne korzyści płynące z tygodniowego planu posiłków.

Jego wizją jest usunięcie jak największej ilości tarcia z procesu tworzenia ich kombinacji posiłków.

„Nie mogę się doczekać zgromadzenia przy stole zróżnicowanej grupy planistów posiłków o różnych gustach i umożliwienia im skutecznego umożliwienia każdemu tworzenia własnej kombinacji posiłków” – mówi.

W swoim najnowszym raporcie na temat konkurencji w sektorze supermarketów Komisja Handlu stwierdziła, że ​​supermarkety zwalczają firmy produkujące zestawy posiłków, rozszerzając linie produktów na wynos i paczkowanej żywności.

READ  Plastikowe torby z odliczaniem oznaczone jako „duże”

Ale Sinclair twierdzi, że supermarkety same nie próbowały włamywać się do przestrzeni z zestawem posiłków, inaczej niż w staromodny sposób Dostarczanie papierowych przepisów i cotygodniowych planów posiłków.

Sinclair mówi, że Nowy Świat był zaintrygowany. Myślę, że chcą, aby ich hipoteza została potwierdzona, powiedziałbym. To zdecydowanie wzbudziło ich zainteresowanie”.

Wraz z gwałtownym wzrostem inflacji artykułów spożywczych wiele rodzin zmaga się z utrzymaniem rachunków za żywność na rozsądnym poziomie.

Ubiegłoroczne badania Canstar wykazały, że nawet zanim inflacja osiągnęła swój obecny imponujący poziom, 14 procent gospodarstw domowych uznało koszty artykułów spożywczych za swój główny problem finansowy.

Koszt typowego wózka pełnego artykułów spożywczych rósł szybciej niż dochód rodziny.

Kai Schwerer / Getty Images

Koszt typowego wózka pełnego artykułów spożywczych rósł szybciej niż dochód rodziny.

Statystyki Nowej Zelandii pokazują, że do końca 2021 r. koszty supermarketów wzrosły o 4,5 procent rok do roku.

Sinclair jest niezwykłą postacią w sektorze planowania posiłków online, gdzie większość przedsiębiorców ma referencje swoich matek.

Wśród nich jest nauczycielka Jenny Chatfield, która założyła My Dinner Menu w 2021 roku, zainspirowana 100-dniową przerwą, podczas której próbowała różnych kuchni, ciesząc się przerwą od zwykłej rodzinnej taryfy, mieszanką tradycyjnych smaków Kiwi i stylu Kanady. , gdzie ona jest.

Jenny Chatfield jest założycielką cotygodniowego serwisu planowania posiłków MyDinnerMenu.

Lawrence Smith / Rzeczy

Jenny Chatfield jest założycielką cotygodniowego serwisu planowania posiłków MyDinnerMenu.

Ale ostatni katalizator był prezentem Pudełko na lunch HelloFresh.

„Przyjaciel dał nam pudełko na lunch do wypróbowania przez tydzień. Spróbowaliśmy tego” – powiedziała.

To był dobry towar, ale mówi: „Nie zapłaciłabym 170 dolarów za czteroosobową rodzinę co tydzień, ponieważ to nie jest 170 dolarów na artykuły spożywcze.

„Pomyślałam, że z przyjemnością wejdę w tę przestrzeń i zobaczę, czy ludzie rzeczywiście są mną zainteresowani, przesyłając przepisy i listy zakupów”.

Abonenci płacą albo 7 dolarów za tydzień przepisów, 20 dolarów za cztery tygodnie lub 50 dolarów za 12 tygodni, ale menu kontrolne kontrolowane przez planowane zakupy oznacza, że ​​rodziny będą wydawać mniej niż na zestawy posiłków i częściej wydają mniej niż wydawali. w swoich zwykłych sklepach.

READ  Air NZ rezygnuje z opcji miejsca tylko na niektórych trasach międzynarodowych

„Jesteśmy niedrogą opcją. Dzięki nam ludzie zaoszczędzą pieniądze” – mówi.

Oprócz przepisów otrzymują listy zakupów do wzięcia, gdy robią zakupy w tygodniu.

„Wyceniamy wszystko” — mówi Chatfield.

Kupujący kontrolują kupowane składniki. Niektórzy mogą zdecydować się na mieloną wołowinę i organiczne warzywa. Inni mogą skorzystać z tańszych opcji, tak jak robi to Chatfield podczas zakupów dla swojej rodziny.

„Nie jesteśmy cenni. Kupimy Pam. Kupimy produkty bez nazwy” – mówi.

Ludzie twierdzą, że brakuje im czasu na gotowanie, ale w przypadku Chatfielda to się nie zmywa.

Robienie zakupów raz w tygodniu i gotowanie w domu jest znacznie bardziej czasochłonne niż częste wycieczki do sklepów i fast food.

Mówi, że trzymanie się listy może pomóc ograniczyć ilość śmieci i przetworzonej żywności do minimum.

„Chcę tylko, aby ludzie mieli proste, domowe jedzenie, które dobrze smakuje. Nie chcę gotować dwóch godzin każdego wieczoru. Ludzie nie mają dwóch godzin” – mówi.

„Większość naszych przepisów zajmuje około 20 minut”.

Zarówno Sinclair, jak i Chatfield są nowicjuszami w planowaniu posiłków w porównaniu z Catherine Lynch, która pięć lat temu założyła The Daily Menu historia o rzeczy Poszedł szeroko.

Catherine Lynch z The Daily Menu ma misję, aby jak najwięcej rodzin mogło wspólnie gotować.

dostarczony

Catherine Lynch z The Daily Menu ma misję, aby jak najwięcej rodzin mogło wspólnie gotować.

„Ugotowałem 62 obiady za 100 USD. To szaleństwo. Tysiące ludzi prosiło mnie o pomoc. Prowadziłem własny blog kulinarny, aby pomagać ludziom z napiętym budżetem. Codzienne menu było odpowiedzią na tysiące osób, którym nie mogłem pomóc indywidualnie.

Teraz ma dwóch autorów przepisów kulinarnych, obaj z dziećmi takimi jak ona, pracujących dla The Daily Menu, strony, która pobiera 5 dolarów tygodniowo za ich plany posiłków.

„Dostają pięć rodzinnych obiadów”, mówi, ale mają też pomysły na bezglutenowe, niskokaloryczne obiady dla dzieci.

„Jeśli chcesz zaoszczędzić pieniądze, musisz planować” – mówi.

READ  Air NZ ogłasza obowiązkowe szczepienia ponad 50 procent pracowników
W 2017 roku Catherine Lynch przygotowała 62 obiady z tego 100-dolarowego sklepu spożywczego.

Katherine Lynch/Personel

W 2017 roku Catherine Lynch przygotowała 62 obiady z tego 100-dolarowego sklepu spożywczego.

Lynch postrzega codzienne menu jako narzędzie edukacyjne dla subskrybentów, aby nauczyć się umiejętności gotowania i robienia zakupów, w tym zakupów sezonowych, a także dowiedzieć się, jak zastąpić drogie składniki tańszymi.

„Ludzie nie będą się w to angażować na zawsze” – mówi. „Mogą się zapisać. Mogą zaoszczędzić trochę pieniędzy. Mogą nauczyć się gotowania. Ich dzieci pomagają. To super”.

Świetnie, ponieważ te dzieci uczą się umiejętności gotowania, co sprawia, że ​​są mniej zależne od wcześniej przygotowanej lub przetworzonej żywności w późniejszym życiu.

„Tak wygląda sukces” – mówi.

„Mieliśmy facetów, którzy po raz pierwszy wyszli z mieszkania, aby zapisać się, aby nauczyć się gotować. Nie mają pieniędzy na kupowanie drogich zestawów posiłków i nie mają czasu na samodzielne planowanie ,” ona mówi.

Skoncentruj się na rodzinie.

„Z biegiem czasu gotowanie stało się bardzo złożone. Patrzysz na szczegółowe książki kucharskie. Zestawy posiłków, które mają na celu serwowanie posiłków o jakości restauracyjnej. To miłe od czasu do czasu, ale nie wszyscy tego chcą”.

„Jeśli wracasz do domu późno z treningu piłki nożnej lub zajęć tanecznych dla dzieci i chcesz szybko coś ugotować, dobrym pomysłem jest posiadanie zestawu przepisów, które możesz szybko przygotować w pół godziny, dzięki czemu będziesz mieć pyszny posiłek, który dzieci zjedzą, jak mówisz.

Mówi, że wielu ludzi nie ma dużo pieniędzy na jedzenie.

„Nazywają mnie ludzie, którzy mają 100 lub 150 dolarów tygodniowo na jedzenie. Muszą z tym żyć i karmić swoje dzieci dobrym jedzeniem.

Innym, którzy ją nazywają, brakuje nawet najbardziej podstawowych umiejętności kulinarnych, jak na przykład niepewność, ile ziemniaków muszą ugotować na posiłek.

„Nigdy nie gotują niczego innego niż makaron, który prawdopodobnie zajmuje dwie minuty. Chcą się nauczyć” – powiedziała.

Wyślą mi zdjęcie tego, co ugotowali, pierwszego posiłku, jaki kiedykolwiek ugotowali. To jest niesamowite” – mówi.

Jeszcze inni rejestrują się, gdy zdają sobie sprawę, że mogą zaoszczędzić pieniądze, jeśli zrezygnują z subskrypcji grupowych posiłków, mówi.

„Oszczędzają 60 dolarów tygodniowo. Mówią swoim znajomym.”

„Wiele osób rejestruje się, aby dowiedzieć się, ile pieniędzy mogą zaoszczędzić na rachunku za zakup”.

Phoebe Newman

"Podróżujący ninja. Rozrabiaka. Badacz bekonów. Ekspert od ekstremalnych alkoholi. Obrońca zombie."

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *