Przygoda Smaki Lodów z Łyżką w Nagrodzie Narodowej

Przygoda Smaki Lodów z Łyżką w Nagrodzie Narodowej

W tym tygodniu sędziowie przeszli przez finalistów dorocznej nagrody National Ice Cream and Gelato Awards.

Sędzia główny Jackie Matthews powiedział 1News, że uporządkowanie setek zgłoszeń było niemałym wyzwaniem w 25. roku rozdania nagród.

„Wiele osób myśli, że mamy najlepszą pracę na świecie, która jest po prostu:„ Jedz lody, a są pyszne i to wygrywa ”, ale w rzeczywistości jest o wiele więcej i to naprawdę ciężka praca”.

Matthews powiedział, że sędziowie wykorzystali arkusz oceny, który zawierał takie bodźce, jak tekstura ust, lód, słodycz i stosunek cukru do kwasu, wśród wielu cech.

W tym roku modne były mrożone desery z roślin, ale nowe, pełne przygód smaki zostały wzbogacone linijkami z ginem w niektórych smakach.

„Istnieją naprawdę ciekawe smaki” – powiedział.

„Widzieliśmy Marmite z serem i krakersami na boku – i to było świetne – niektórzy mieli kimchi, dużo produktów z orzeszków ziemnych, teriyaki i ananas był inny… trochę gruszki i sera pleśniowego z prawdziwymi kawałkami sera pleśniowego w… Ona.”

Oczekuje się, że zwycięzcy zostaną ogłoszeni wiosną.

Nowa Zelandia posiada około 50 komercyjnych producentów lodów z eksportem do takich krajów jak Japonia i Chiny.

Phoebe Newman

"Podróżujący ninja. Rozrabiaka. Badacz bekonów. Ekspert od ekstremalnych alkoholi. Obrońca zombie."

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *