Restauracja A BORDERS już drugi rok z rzędu została uznana za najlepszą na południu Szkocji.
Polska para otrzymała kolejne wyróżnienie za swoją rosnącą kolekcję po otrzymaniu ciepłego wsparcia od ludzi w Hawick i nie tylko.
Adams Kitchen przy Hawick High Street znalazł się teraz w kategorii „Best of South Scotland” podczas Food Awards Scotland 2022, wystawianych w Glasgow Marriott Hotel.
Wyróżnienie wynika z długiej linii nagród zdobytych przez restaurację, w tym wygranej w kategorii „Najlepsza restauracja” w Borders Retail Awards dwa lata z rzędu.
Właścicielka biznesu Kamila Raczyńska, która dziesięć lat temu przyjechała do Borders z rodzinnej Polski z mężem Peterem, uważa, że mieszkańcy miasta są istotną częścią sukcesu restauracji od jej otwarcia sześć lat temu.
Camilla powiedziała: „W zeszłym roku zdobyliśmy nagrodę „Best of Scotland”. Wszystkie nasze nagrody są dla nas wyjątkowe.
„Kiedy coś wygrywamy, to znaczy, że zrobiliśmy coś dobrego, to przywilej. Jesteśmy z Polski, zamieszkaliśmy w tym małym miasteczku i cieszymy się z nominacji.
„Wciąż jesteśmy zajęci, zajęci, mamy stałych klientów i ludzi po Covid, którzy nas wspierali, co było genialne. Czujemy się częścią rodziny w tym mieście.
„Przed COVIDem miałem nowe plany, ale teraz planujemy z jedno- lub dwumiesięcznym wyprzedzeniem i to wystarczy. Cieszymy się z naszej pracy i życia.
Restauracja, która korzysta z produktów Borders, regularnie zbiera pięciogwiazdkowe recenzje na TripAdvisor.
Najnowsza odpowiedź klienta mówi: „Mój pierwszy raz w tym miejscu, ale na pewno nie będzie to mój ostatni. Przyjazny gospodarz, urocza atmosfera. Małe menu, ale kilka dobrych wyborów. Jedzenie przyszło szybko i było pyszne i obfite. Większość recenzji jest pięć gwiazdek i zasłużone.
„Student. Prawdopodobnie specjalista od kafeterii w kafeterii. Profesjonalista telewizyjny. Kuglarz. Profesjonalny specjalista od żywności. Typowy alkoholik.”