Sydney Café rozbudza wściekłość przystawką z awokado za 11,5 dolara

Sydney Café rozbudza wściekłość przystawką z awokado za 11,5 dolara
Cena dodatku do awokado w kawiarni w Sydney wywołała niemałe zamieszanie.  (zdjęcie pliku)

rozpryskiwać

Cena dodatku do awokado w kawiarni w Sydney wywołała niemałe zamieszanie. (zdjęcie pliku)

Kawiarnia Little Jack Horner na przedmieściach Coogee przy plaży w Sydney wywołała ostry sprzeciw wśród mieszkańców po tym, jak podniosła cenę przystawki z awokado do 10,90 AUD (11,50 NZD).

Kawiarnia oferuje również porcję halloumi za 11,90 AUD (12,60 NZ), porcję bekonu za 9,90 AUD (10,50 NZ), porcję fasolki po bretońsku za 6,90 AUD (7,30 NZ) i dodatkowe grzyby. NZD).

Właściciel BJ McHatton powiedział Daily Mirror, że podwyżki cen, które weszły w życie w okresie Bożego Narodzenia, odpowiadają temu, co dzieje się w pozostałej części kraju.

„Cała branża jest na dobrej drodze” – powiedział.

Ale australijscy konsumenci o wysokich kosztach utrzymania mieli mieszane reakcje na wzrost cen – szczególnie w przypadku awokado, które można kupić za 1,50 USD (1,60 NZD) za sztukę W lokalnej sieci supermarketów Coles.

„11 USD za dodatkowe zamówienie z awokado” – narzekała jedna osoba. Recenzja Google. „Absolutnie szalony rabunek”.

„Dobra atmosfera i personel był bardzo miły” – powiedział inny. „Jedynym problemem jest dodanie rzeczy takich jak 10,90 USD za unik i 13,90 USD za 2 grzyby”.

Inny podsumował: „To absurdalnie drogie”. „Jako ekspert w tej branży – po prostu nie ma uzasadnienia dla cen, jakie tu naliczają”.

McHatton, właściciel kawiarni, powiedział Daily Mirror, że ceny odzwierciedlają znakomitą obsługę.

„Jesteśmy produktem wysokiej jakości” – powiedział. „Wszystko, co oferujemy, jest doskonałe, od naszej strony po naszych szefów kuchni. Ludzie mogą nie dostrzegać w tym wartości, ale jesteśmy czymś więcej niż tylko jedzeniem na talerzu.”

READ  Międzynarodowy Fundusz Walutowy: światowa gospodarka znajduje się w „niebezpiecznej fazie”

Phoebe Newman

"Podróżujący ninja. Rozrabiaka. Badacz bekonów. Ekspert od ekstremalnych alkoholi. Obrońca zombie."

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *