Amerykański bloger kulinarny Danny Kim rzucił wyzwanie jednemu ze swoich przyjaciół kucharzy. Wideo / Danny Kim przez TikTok
Jednym z powodów, dla których fani Macca często mówią, że uwielbiają jedzenie, jest to, że jest zawsze takie samo, bez względu na to, jaką restaurację (lub kraj) odwiedzasz.
Ale szef kuchni stał się wirusowy, pokazując, jak udało mu się zamienić posiłek z maki w nierozpoznawalną ucztę dla smakoszy na TikTok.
Jego fabrykacja podzieliła fanów Złotych Łuków, a niektórzy posuwają się nawet do tego, że jego wersja psuje „doskonale dobry” posiłek.
W filmie, który obejrzano 16 milionów razy, amerykański bloger kulinarny Danny Kim rzuca wyzwanie jednemu ze swoich przyjaciół kucharzy, prosząc go, aby przygotował dla McDonald’s karmę składającą się z dwóch ćwierćfuntówek i dwóch porcji frytek.
„Zrobimy wołowinę z puree z pomme i sosem z wędlin” – zadeklarował szef kuchni.
Zatrzymał cebulę i pikle do hamburgerów, ale wrzucił je do chleba, paląc pasty na oliwie z oliwek, aby „wzmocnić ten smak”.
Frytki ugotować z czosnkiem, liśćmi laurowymi, mlekiem i śmietaną do miękkości.
Następnie włóż miksturę do blendera, zanim ponownie się zagotuje, aż ziemniaki będą doskonale ugotowane.
Aby przygotować suszoną wołowinę, znaną również jako beef wellington, szef kuchni pokroił szpinak i karczochy między opiekane paszteciki.
Następnie zawinął go w „zgniłe” prosciutto, a następnie zawinął w ciasto francuskie i upiekł w piekarniku.
Aby przygotować sos, ugotuj na patelni bulion wołowy i dodaj pikle, cebulę i masło.
Trudno było uwierzyć, że większość posiłku pochodzi z McDonald’s – a ludzie, którzy obejrzeli wideo, również w to nie uwierzyli.
„Z 3,99 USD do 59,99 USD” – napisała jedna osoba.
Inny widz skomentował: „To brzmi świetnie: weź moje pieniądze”.
Macca nawet to polubiło, a konto TikTok kanadyjskiej sieci fast foodów opisało to jako „Gdyby * pocałunek szefa kuchni* był filmem”.
Ale nie wszyscy byli przekonani, niektórzy mówili, że nadal woleliby zwykły posiłek z macy każdego dnia.
Jeden z widzów ubolewał: „Fizycznie bolało mnie oglądanie tłuczonych frytek. To naprawdę smakowało mi w oczach”.
Inny skomentował: „Powinniśmy to nazwać, jak całkowicie schrzanić dobrego McDonalda”.