Tam są zwycięzcy. Kto skończył top w Wellington na talerzu?

Diners zostały pożarte i ocenione, sędziowie zostali zasmakowani i skrytykowani, a wyniki konkursu Visa Wellington On a Plate Festival Awards 2021 są już znane.

Ponad 400 festiwalowych potraw, burgerów i koktajli zostało ocenionych online przez tysiące gości przez cały miesiąc gotowania, który został przedłużony o dodatkowe dwa tygodnie z powodu blokady.

Kulinarni eksperci i osobistości Wellington oceniali pięć najwyżej ocenianych dań, hamburgerów i koktajli w ciągu tygodnia, próbując wyłonić zwycięzcę w każdej kategorii. Finaliści byli oceniani na podstawie prezentacji, smaku, zastosowania i jakości składników.

Najlepsze danie festiwalowe trafiło do Boulcott Street Bistro na Crayfish Marseille.

dostarczony

Najlepsze danie festiwalowe trafiło do Boulcott Street Bistro na Crayfish Marseille.

Czytaj więcej:
* Dlaczego każdy smakosz powinien zaplanować wycieczkę do Wellington w sierpniu?
* Sędziowie poszli do Kaia, gdy Wellington jadł uliczne jedzenie
* Czekoladowe jajka, wędzone koktajle i burgery z krewetkami zdobyły najwyższe nagrody Wellington Awards na złotym talerzu

Najlepsze świąteczne danie trafiło do Polcott Street Bistro za „Marseille Lobster”, gotowanego homara z żółtej cegły gotowanego na maśle z domowymi zielonymi warzywami, harissą i sosem pomidorowym z szafranem oraz zielonymi warzywami z pędów nowozelandzkich.

Egmont Street Eatery wygrało w kategorii burgerów, a „Kingston Tastee” pasujące do piwa Golden Path Garage Project to udane połączenie mielonej wieprzowiny i wołowiny z wolnego wybiegu z chutneyem z mango i wieprzowiny, chili z Penray Gardens z serem Mayo i przyprawami cebula tytoniowa w domowym cieście mlecznym.

CGR Merchant and Co wyeliminowali kategorię Koktajle za

dostarczony

CGR Merchant and Co wyreżyserował kategorię koktajli dla „Old Fashioned Donut”.

Firma CGR Merchant and Co wprowadziła kategorię koktajli dla „Old Fashioned Donut”, czarnego pączka Doughboy z białą czekoladą i kremem kokosowym, podawanego z nadzieniem czekoladowym i dojrzałym kokosem.

Beth Brach, kierownik programu Wellington On a Plate, powiedziała, że ​​pomimo tymczasowego wyłączenia, ludzie cieszyli się występami Wellington Festival.

„Nasze miasto ma tak bogatą historię kulinarną, a my uwielbialiśmy takie historie”.

Egmont Street Eatery zwyciężyło w kategorii burgerów.

dostarczony

Egmont Street Eatery zwyciężyło w kategorii burgerów.

To, co naprawdę wyróżnia zwycięskie restauracje, to ich zdolność do pozyskiwania doskonałych lokalnych produktów i sprawiania, że ​​błyszczą, dzięki czemu są nie tylko pyszne, ale i interesujące, powiedział Max Gordy, szef kuchni Wellington i sędzia nagród festiwalowych. „To była prawdziwa przyjemność dla kubków smakowych”.

Zwycięzcy zostali ogłoszeni podczas Felix Wellington Hospitality Awards w niedzielę wieczorem.

Tammy Lowe

„Ekspert Internetu. Introwertyk. Uzależniony od ulicy. Ewangelista kawy. Pisarz. Myśliciel. Miłośnicy skrajnej śpiączki. Wykładowca”.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *