Texas Chicken otwiera 20 nowych oddziałów w Nowej Zelandii

Texas Chicken otwiera 20 nowych oddziałów w Nowej Zelandii

Texas Chicken ma otworzyć 20 nowych restauracji w Nowej Zelandii w ciągu następnej dekady.

Amerykańska franczyza ma obecnie pięć lokalizacji w Nowej Zelandii, cztery w Auckland i jedną w Hamilton.

Franczyzodawca z Nowej Zelandii, George Constantinou, powiedział 1News, że plan zakłada budowę 20 nowych restauracji w ciągu najbliższych 10 lat, przy czym co roku dodawane będą dwie lub trzy restauracje, a pierwsze nowe miejsca pojawią się w 2023 roku.

„Nie możemy się doczekać rozwoju marki w Nowej Zelandii, 20 nowych restauracji na Wyspie Północnej i Południowej” – powiedział. „Mamy bardzo szybki plan ekspansji, który naszym zdaniem możemy bardzo dobrze wdrożyć, koncentrując się przede wszystkim na głównych ośrodkach i stamtąd”.

Nie wymienił konkretnych lokalizacji, ale powiedział, że pierwsza będzie „na północy Wyspy Północnej, więc prawdopodobnie możesz ją wyciąć”.

Constantinou, który pochodzi z Papui Nowej Gwinei, ale obecnie mieszka w Brisbane, jest dyrektorem generalnym Constantinou Group of Companies, która inwestuje w wiele firm z branży hotelarskiej, budowlanej i nieruchomościowej na całym Południowym Pacyfiku.

Jerzego Konstantyna.

„To bardzo ekscytujące, jesteśmy z marką już od jakiegoś czasu i czujemy się z nią bardzo komfortowo. Jesteśmy zaangażowani w jej rozwój i upewnienie się, że pod koniec dnia możemy sprawić, że będzie uczciwa”, Texas Chicken powiedział.

„Byłoby wspaniale, gdybyśmy mogli zrobić to wcześniej, ale robimy to w powolnym i stałym procesie”.

Dodał, że każda restauracja zatrudni od 25 do 40 nowych pracowników.

„Szczerze, chcemy po prostu sprzedać naszego kurczaka Nowozelandczykom… i przekazać to, co lubię w tej marce – o sposobie, w jaki gotujemy rzeczy, o tym, jak gotujemy i o smaku – reszcie Nowej Zelandii”.

READ  Ceny paliwa osiągnęły najwyższy w historii poziom 3,15 USD za litr w porównaniu z 91 USD w Auckland

Phoebe Newman

"Podróżujący ninja. Rozrabiaka. Badacz bekonów. Ekspert od ekstremalnych alkoholi. Obrońca zombie."

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *