Two Raw Sisters wydaje nową książkę kucharską dla „inteligentnie leniwych” kucharzy.

„Więcej mocy” zespołu The Raw Sisters. Fotografia © Jedzenie: Margo Flanagan i styl życia: Susannah Blatchford. Prawo autorskie. Recenzje
obraz: Zuzanna Blatchford

Margot i Rosa Flanagan – znane jako Dwie Surowe Siostry – kontynuują swoją bestsellerową „sałatkę” w 2021 r. nową książką kucharską o trafnej nazwie „Więcej sałatek”, aby zainspirować „inteligentnie leniwych” kucharzy.

Ponieważ Rosa w tym miesiącu urodzi dziecko, myśli z wyprzedzeniem, jak ułatwić sobie gotowanie.

„O to właśnie nam chodzi z Margo i ja, jako Dwie Surowe Siostry, czyli mądre lenistwo w spędzaniu czasu” – mówi Rosa. Sobotni poranek.

„Właściwie myślę o tym, jak mogę wykorzystać więcej sałatki i upewnić się, że mam wszystkie podstawowe produkty, takie jak rośliny strączkowe, ziarna, orzechy i nasiona, a mój ogród warzywny ma dużo świeżych ziół i warzyw, takich jak rukola, jarmuż i tak dalej .

„Zawsze powtarzamy, że sosy zawsze coś zmieniają, więc wybranie dowolnego sosu z naszej nowej książki kucharskiej, a nawet przygotowanie go w dużych ilościach i przechowywanie w lodówce również wystarczy na dwa do trzech tygodni”.

„Naprawdę zachęcamy ludzi do przygotowywania wszystkich naszych przepisów na sałatki partiami” – mówi Margo. „W lodówce wytrzymuje od trzech do czterech dni… Zawsze powtarzamy, że jednorazowe przygotowanie przepisu zajmuje tyle samo czasu, co pięć razy”.

  • Wegańskie Święta z dwiema surowymi siostrami
  • Rosa (po lewej) i Margo (po prawej) jedzą na ławce.

    Rosa (po lewej) i Margo (po prawej) Flanagan.
    obraz: Zuzanna Blatchford

    Innym sposobem, w jaki zachęcają ludzi do oszczędzania pieniędzy i czasu, jest kreatywność i możliwość zastąpienia warzyw poza sezonem, o czym podają pomocny przewodnik na początku swojej książki.

    „Możesz zrobić sałatkę z ogórków, awokado i oleju chili” – mówi Margot. „Ale ogórki są naprawdę drogie. Nie kupuj ich w supermarkecie i użyj brokułów, które masz w lodówce, i upiecz je”.

    „Naprawdę staramy się zmienić grę, jeśli chodzi o patrzenie na zboża, pieczone warzywa… Warzywa są tak dobre, że myślę, że są tak niedoceniane”.

    Mus czekoladowy z oliwą z oliwek i solą morską, wyekstrahowany z Sałatki More od The Two Raw Sisters. Cena detaliczna 49,99 USD. Prawo autorskie. Recenzje


    obraz: © Margo Flanagan

    Jeśli chcesz wykorzystać „złe awokado” lub nawet dobre awokado, Margo i Rosa proponują przepis na mus czekoladowy z oliwą z oliwek i solą morską.

    I znowu, jeśli masz ochotę na słodycze, możesz zastąpić niektóre składniki, np. gorzką czekoladę, czekoladą mleczną, kremem kokosowym zamiast pełnego mleka lub śmietanki, lub dostosować sól.

    „Jeśli chodzi o coś po obiedzie, naprawdę dobrze jest, żeby było dość słone, żeby wyeliminować słodycz. Wiele osób oglądając nasze desery, mówi: «Och, jakie są słodkie», bo nie są za słodkie, a ja ja. czuję, że mogę za nimi pobiec” – to wspaniale – mówi Margo. To zawsze wielki komplement.

    Zmień życie za pomocą jedzenia

    Chociaż siostry mają cztery najlepiej sprzedające się książki kucharskie, własną aplikację kucharską i niedawno rozpoczęły podcast Two Raw Sisters, ich relacje z jedzeniem nie zawsze były pozytywne.

    Siostry dorastały zmagając się z zaburzeniami odżywiania, zespołem chronicznego zmęczenia i endometriozą, która wpływała na wszystkie obszary ich życia.

    Margo i Rosy Flanagan

    Margo i Rosy Flanagan
    obraz: Zuzanna Blatchford

    Ich romans z jedzeniem rozpoczął się dopiero, gdy zaczęli postrzegać jedzenie jako sposób na odżywienie ciała, a nie na określenie swojego wyglądu.

    „W przypadku Two Raw Sisters mamy na myśli spożywanie minimalnie przetworzonej, pełnowartościowej żywności, takiej jak owies, zboża, orzechy, nasiona, rośliny strączkowe i tym podobne, i skupianie się po prostu na umieszczeniu tego na środku talerza” – mówi Margot. Sobotni poranek.

    „Odkryłam, że samo przyjęcie tego prostego sposobu myślenia zrobiło ogromną różnicę w zakresie mojej endometriozy i poziomu energii wynikającego z chronicznego zmęczenia”.

    Rosa, dyplomowana dietetyczka, twierdzi, że jedzenie może wywołać u ludzi poczucie winy lub zdenerwowanie, ale ich zadaniem jest zapobieganie podążaniu tą ścieżką lub pomaganie im z niej wyjść.

    „Te rzeczy nigdy nie znikają, zawsze są z tyłu głowy, ale nauczenie się, jak radzić sobie z tymi myślami i uczuciami. Myślę, że zrozumienie ciała i znaczenie odpowiedniego zasilania organizmu oraz wyeliminowania stresu związanego z gotowaniem było zdecydowanie niezbędne .” Absolutna zmiana zasad gry.

    „Teraz postrzegamy siebie jako wzorce do naśladowania. Uwielbiamy inspirować codziennych ludzi, wszystkich osób jedzących na co dzień, aby postrzegali jedzenie jako przyjemność i pokazywali ludziom, jak dobre jedzenie i dobre składniki mogą sprawić, że poczujesz się szczęśliwy”.

    Więcej mocy: dwie surowe siostryopublikowane przez Allen & Unwin, jest już dostępne.

    Tammy Lowe

    „Ekspert Internetu. Introwertyk. Uzależniony od ulicy. Ewangelista kawy. Pisarz. Myśliciel. Miłośnicy skrajnej śpiączki. Wykładowca”.

    Rekomendowane artykuły

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *