Eksperci nie uważają białej czekolady za „prawdziwą” czekoladę, ponieważ nie zawiera ona żadnych ziaren kakaowych (w procesie produkcyjnym cząstki stałe są oddzielane od masła; to masło bez składników stałych sprawia, że biała czekolada jest biała).
Biała czekolada jest dla mnie zazwyczaj zbyt słodka, żeby ją jeść samą, ale ta słodycz sprawia, że jest to świetny dodatek do wypieków. Jadłam ciasteczka z białą czekoladą z nadzieniem lub bez, serniki byłyby cudownym deserem na kolację z przyjaciółmi, a blondy to jeden z moich ulubionych deserów wszechczasów. Wypróbuj je i dowiedz się dlaczego.
Kawałki ciasteczek z białej czekolady z polewą z ciemnej czekolady
Zdobądź przepis tutaj
Aby uzyskać mniej dekadenckie ciasteczko, pomiń nadzienie z ciemnej czekolady; To nadal jest pyszne!
Blondynki karmelowe z brązowego masła i białej czekolady
Zdobądź przepis tutaj
Szczególnie dobrze sprawdzi się aromatyczne, orzechowo-brązowe masło z karmelizowaną białą czekoladą.
Mini sernik z białą czekoladą i malinami
Zdobądź przepis tutaj
Pyszny deser, który można przygotować dzień wcześniej.
„Podróżujący ninja. Rozrabiaka. Badacz bekonów. Ekspert od ekstremalnych alkoholi. Obrońca zombie.”