Robin Eddy/Personel
Właścicielami Bánh Mi (od lewej) są szefowie kuchni Roy Nguyen, jego żona Thi Phuong i Tracy McDowell z Ziff’s.
Najnowszym przybyciem do centrum gastronomicznego Invercargill Central jest wietnamska restauracja uliczna Bánh Mi.
Jest współwłasnością założonych przez Invercargill restauracji Ziff’s Café, wietnamskich szefów kuchni i zespołu męża i żony Roya Nguyena i Thy Vuonga, a także rodziny Invercargill.
Dyrektor Ziff, Tracy McDowell, powiedziała, że Alan Arnold odbył kilka podróży do Wietnamu i zidentyfikował jej popularną taryfę jako coś, co wypełni lukę na coraz bardziej zróżnicowanym rynku śródmiejskim.
Główną propozycją była świeżo upieczona bagietka z wolno gotowanym mięsem, ogórkiem, kolendrą, marynowaną marchewką, rzodkiewką daikon, dymką i aioli.
Czytaj więcej:
* Upamiętnienie pioniera osadnika Johna Kelly’ego w Invercargill Central
* Spółka ICC Holdings nie została dotknięta znaczącym spadkiem wartości akcji Invercargill Central
* Zwiększona obsługa ICC dla zabytkowych farb śródmiejskich, odpornych na warunki atmosferyczne
To właśnie „pełny smak, świeży smak” stał się tak popularny na całym świecie, że z czasem dodawano inne dania wietnamskie.
Powiedziała, że w pełni licencjonowana restauracja znajduje się w pobliżu wejścia do Reading Cinemas w doskonałej lokalizacji.
Dla tych, którzy lubili kawę na słodko, była kawa po wietnamsku z nieustraszonym skondensowanym mlekiem, a dla naprawdę odważnego klienta kawa z jajkiem.