Sławny szef kuchni Gordon Ramsay Mówi covid-19 pandemia Znaczenie „craps” zniknęło z brytyjskiej sceny restauracyjnej.
Porozmawiaj z brytyjskim magazynem Radio Times Aby promować swoją nową serię Przyszłe gwiazdy kulinarne Gordona RamsayaRamsay powiedział, że chociaż pandemia jest „niszczące” dla branży, każda firma musiała przynajmniej „ulepszyć swoją grę”.
„Firma była w…, ale jest coraz lepsza… To było druzgocące przez ostatnie kilka lat.
„Właściciele nie mówią: »Weź dwa lata wolnego«. Ale myślę, że dla nas wszystkich było jasne, że gówno zniknęło”.
Czytaj więcej:
* „Nie ma dokumentów w posiadaniu księcia Andrzeja” potwierdzających niezdolność do ubiegania się o rasę
* Branża hotelarska kwitnie dzięki powrotowi naszych utalentowanych szefów kuchni
* Były prawnik Gordona Ramsaya wprowadza na rynek po zamknięciu rynku domowe wykwintne dania
* Nowy wegański grill pod ostrzałem lekkomyślnego szefa kuchni Gordona Ramsaya
Podczas pandemii w Wielkiej Brytanii znane sieci, m.in. Pizza ExpressZmuszono ich do zamknięcia.
Ramseya nie ciągnęłoby do tego, czy miał na myśli jakieś konkretne marki, mówiąc, że mówił tylko o „dziurach… w najlepszej witrynie i wykorzystywaniu ich, ponieważ są w świetnej witrynie i mają wady . Ale teraz wyczyściliśmy stronę, co jest w porządku”.
„Klienci stali się mądrzejsi w ciągu ostatnich kilku lat.
„Wiedzą o jedzeniu więcej niż kiedykolwiek wcześniej i robią własny zakwas, więc wszyscy się tego uczą [in the restaurant industry] Aby podnieść ich grę… to zniszczyło arogancję branży.”
Stróż Poinformował, że w szczytowym momencie około 700 000 miejsc pracy w branży hotelarskiej w Wielkiej Brytanii zostało dotkniętych zamknięciami i ograniczeniami.
„Ekspert Internetu. Introwertyk. Uzależniony od ulicy. Ewangelista kawy. Pisarz. Myśliciel. Miłośnicy skrajnej śpiączki. Wykładowca”.